Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Korošico ločila sekunda do elite

18. SP v plavanju: Tjaši Oder 9. mesto na 800 m prosto.
Tjaša Oder je bila včeraj zelo blizu uvrstitve v finale.<br />
Foto Jože Suhadolnik
Tjaša Oder je bila včeraj zelo blizu uvrstitve v finale.<br /> Foto Jože Suhadolnik
26. 7. 2019 | 21:45
2:50
Tako kot ob koncu prejšnjega svetovnega prvenstva v plavanju, pred dvema letoma v Budimpešti, je zdaj najvišja slovenska uvrstitev 9. mesto. V konkurenčnem boju, v katerem ji je zmanjkala le sekunda za finale na 800 m prosto, ga je dosegla Tjaša Oder. Ob koncu tedna bosta za slovo od SP slovenske barve branili še Neža Klančar in Katja Fain.

»Več možnosti, da bi se približala najboljšim v Južni Koreji, bom imela na 1500 m,« je pred dobrim mesecem na državnem prvenstvu v Kranju poudarila zdaj naša najboljša plavalka. Toda osrednje tekmovanje sezone v predolimpijskem letu je nato razkrilo, da je bila v najdaljši disciplini sporeda v bazenu realno daleč od najboljše osmerice, precej bližje pa ji je bila v svoji sklepni disciplini prvenstva. Ostal je kajpak priokus zapravljene priložnosti po današnjem finalu. Pa ne le zavoljo te manjkajoče sekunde ob priplavanem času 8:30,97, temveč tudi ob spoznanju, da je bila nekoč že precej hitrejša – z osebnim in obenem državnim rekordom 8:25,68 izpred treh let bi bila zdaj prepričljivo med omenjeno izbrano osmerico.

»Nisem verjela, da lahko iztisnem iz sebe toliko, kot sem plavala lani v popoldanskem času. Lahko bi sicer začela nekaj hitreje na prvi polovici, a po 200 metrih sem bila blizu osebnega rekorda, kar potrjuje, da nastop ni bil slab. Deveto mesto pa je pač deveto mesto, malo je grenkega priokusa, a žal nimam še ene priložnosti ...« je poudarila v izjavi za Slovensko tiskovno agencijo in bazen zapuščala mešanih občutkov. Na sosednji progi je pogrešala hitrejšo tekmico v predtekmovanju, potrdila pa je ugled zdaj vodilne slovenske plavalke in se prepričala o tem, da se ob ustreznih pripravah lahko predstavi v prav spodobni luči tudi naslednje leto na olimpijskih igrah. Seveda pa ji ni bilo prav, da je tudi voda bazena v Gvangdžuju odplaknila željo o nastopu v finalu svetovnega prvenstva.


Dressel zrušil Phelpsov mejnik


Najboljši pa so spet skočili v višave. Tokrat sta udarili izjemni ameriška in ruska vrsta, v kateri so najvidneje izstopali z novimi svetovnimi rekordi Anton Čupkov na 200 m prsno, Calaeb Dressel na 100 m delfin in Regan Smith na 200 m hrbtno. Med stroko je odmeval zlasti Dresslov, povrh v polfinalu, saj je plavalec podrl mejnik izpred 10 let, ko je na SP v Rimu zablestel neprekosljivi Michael Phelps.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine