Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Katja Fain z normo za svetovno prvenstvo

Vozovnico za julijsko svetovno prvenstvo v Južni Koreji ima pet slovenskih plavalcev.
Katja Fain si je takoj po višinskih pripravah priplavala normo za svetovno prvenstvo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Katja Fain si je takoj po višinskih pripravah priplavala normo za svetovno prvenstvo. FOTO: Tomi Lombar/Delo
M. F., STA
14. 6. 2019 | 20:31
14. 6. 2019 | 20:41
1:31
Na državnem prvenstvu v Kranju je danes izstopala plavalka mariborskega Branika Katja Fain. Zmagala je na 200 m prosto in z izidom 1:58,86 dosegla normo za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo julija v Južni Koreji. Lasten osebni rekord, ki ga je dosegla aprila v Eindhovnu, je izboljšala za dobro sekundo in dosegla tretji najboljši slovenski izid vseh časov za Saro Isaković in Janjo Šegel.

"Želela sem si 'čisto' normo, a sem zelo zadovoljna, saj sem osebni rekord izboljšala za več kot sekundo. Seveda sem zelo vesela, da je selektor takoj potrdil pot v Korejo," je po tekmi povedala Fainova, ki je normo Plavalne zveze Slovenije sicer zgrešila za dve desetinki sekunde, a je selektor Gorazd Podržavnik takoj potrdil, da dosežek zadostuje za pot na vzhod. Selektor je bil zadovoljen z videnim, saj so se plavalci pred dvema dnevoma vrnili z višinskih priprav, Fainova pa je že ob prvi priložnosti pustila pečat.

Fainova je peta slovenska plavalka, ki je potrdila normo. Pred njo so si vozovnice v Azijo zagotovili Tjaša Oder, Neža Klančar, Peter John Stevens in Špela Perše.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine