Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kdor meni, da gre le za šov, naj stopi v ring s Tysonom!

»Železni Mike« se v noči na nedeljo po več kot 15 letih spet vrača v ring. Roy Jones mlajši bi boksal po pravih in ne prirejenih pravilih.
Roy Jones mlajši (levo) in Mike Tyson sta zelo resno vzela njun medsebojni dvoboj v Los Angelesu. FOTO: Joe Scarnici/AFP
Roy Jones mlajši (levo) in Mike Tyson sta zelo resno vzela njun medsebojni dvoboj v Los Angelesu. FOTO: Joe Scarnici/AFP
26. 11. 2020 | 12:10
26. 11. 2020 | 12:24
4:19
Ljubljana – Kakšno težo ima Mike Tyson, ki je svojo bogato športno pot sklenil že pred dobrimi petnajstimi leti, še vedno v svetu boksa (in športa), zgovorno kaže tudi zaslužek, ki ga bo prejel za skorajšnji ekshibicijski dvoboj z Royem Jonesom mlajšim. Na dan je namreč pricurljal podatek, da mu bo na bančni račun kapnilo okroglih deset milijonov dolarjev (8,5 milijona evrov).

Čeprav so zlati časi 54-letnega Tysona, ki je med letoma 1985 in 2005 v poklicnem ringu nanizal kar 50 zmag (44 z nokavtom) in doživel šest porazov, ter tri leta mlajšega Jonesa ml. (66 zmag, 47 s k. o., 9 porazov) že zdavnaj minili, za obračun slovitih veteranov, ki se bosta v noči s sobote na nedeljo udarila v Los Angelesu, zlasti onstran Alantika velja veliko zanimanje. Vendar pa imata nekdanja ameriška šampiona še zmeraj ogromno privržencev po vsem svetu in tudi pri nas ju še danes nemalo boksarskih navdušencev kuje v nebo.

image_alt
Najbolje, kar zna, je drugim prizadejati bolečine

image_alt
Želel je celo h goriljemu samcu v kletko in obračunati z njim (VIDEO)


Zato bo dvoboj pred zaslone plačljivih televizijskih postaj (na nemškem Skyju je treba za ogled spektakla odšteti 20 evrov) zagotovo pritegnil ogromno ljubiteljev boksa. In to kljub temu, da se bosta Tyson in Jones ml., ki bo za svoj nastop v znamenitem Staples Centru, prejel poltretji milijon evrov, pomerila po močno prirejenih pravilih. Obračun bo namreč trajal osem rund po dve minuti (ne po tri!), nekdanja profesionalna svetovna prvaka pa bosta boksala z dodatno oblazinjenimi rokavicami.
 

Zaslužek bo podaril brezdomcem in odvisnikom


Zanimivo, da se s tem nikakor ne more sprijazniti mlajši in lažji od obeh nekdanjih asov. »To je nekaj za ženske, midva pa sva moža, dva od najboljših boksarjev v zgodovini!« se je nad pravili pritožil Jones ml., ki si je lastil šampionske pasove od srednje pa vse do težke kategorije, v kateri je svojčas kraljeval njegov tokratni tekmec Tyson.


»Železni Mike« se je 22. novembra leta 1986 v Las Vegasu v zgodovino tega borilnega športa vpisal kot najmlajši profesionalni svetovni prvak v kraljevski kategoriji, potem ko je že v drugi rundi nokavtiral Jamajčana Trevorja Berbicka ter se pri komaj 20 letih in 144 dneh opasal z lovoriko združenja WBC.

»Svetu želim pokazati, kako velik sem še vedno,« je Tyson navedel enega od razlogov za vrnitev v ring. Če je v zadnjem obdobju kdo podvomil o njegovi pripravljenosti, je pred njegovimi očmi strgal svojo majico in mu pokazal svoje mišice. Za svojo starost ima namreč dobro izklesano telo, da je še vedno tudi presenetljivo hiter in gibljiv, pa je bilo mogoče videti tudi v posnetkih njegovih zadnjih treningov, ki so s pomočjo medmrežja v hipu obkrožili svet.
image_alt
Legendarni Mike Tyson pri 53 letih načrtuje vrnitev v ring (VIDEO)

image_alt
Nad Messijem bo bdel Tyson


Kot je dejal, bo celoten zaslužek podaril brezdomcem in odvisnikom. »Vem, kako je, ko si na tleh,« je svojo odločitev podkrepil 54-letnik iz Brooklyna, ki je imel v karieri in življenju veliko vzponov in padcev, vendar pa se je slednjič vendarle umiril in postavil na noge.


»Z denarjem, ki ga bom dobil za dvoboj, bom pomagal veliko ljudem, moja zapuščina pa bo na koncu takšna, da bom več dal, kakor vzel,« je poudaril Tyson in glede obračuna z Jonesom še napovedal: »V življenju sem doživel tudi nekaj bolečih porazov, zagotovo pa ga ne bom 28. novembra v Los Angelesu!«

In kako je Jones ml. komentiral opazke, da bo šlo pri njunem dvoboju zgolj za šov? »Rad bi videl tistega, ki tako misli, da stopi v ring s Tysonom ...«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine