Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajserju padec preprečil zmago, tudi na Otoku drugi (VIDEO)

Slovenski as je v prvi vožnji dirke v Veliki Britaniji po padcu osvojil tretje mesto, v drugo pa je bil najboljši med vsemi. Skupna zmaga Antoniu Cairoliju.
Tim Gajser je kljub padcu v prvi vožnji zasedel tretje mesto. FOTO: Team Gariboldi
Tim Gajser je kljub padcu v prvi vožnji zasedel tretje mesto. FOTO: Team Gariboldi
P. Z., STA
24. 3. 2019 | 17:55
24. 3. 2019 | 18:32
2:29
Slovenski motokrosist Tim Gajser (Honda) je na dirki svetovnega prvenstva v Veliki Britaniji v prvi vožnji elitnega razreda MXGP osvojil tretje mesto, v drugi pa je bil suvereno najboljši. Skupne zmage se je veselil njegov veliki tekmec Antonio Cairoli, ki je izkoristil Slovenčevo neprevidnost.

Gajser je na dirkališču Matterley Basin odlično začel dirko in v drugem krogu tudi povedel, ko je mojstrsko ugnal Cairolija, potem pa je grdo padel, a vseeno nadaljeval in na koncu pristal na tretjem mestu. Padec je bil na videz grd, nekdanji svetovni prvak Gajser je imel srečo, da ga ni zadel njegov motor, ki se je skotalil mimo njega. Na srečo jo je odnesel brez prask.

V drugi vožnji je motokrosist iz Pečk deklasiral konkurenco, vendar mu je Cairoli pametno sledil in osvojil 47 točk, dve več od Gajserja.



Z današnjo skupno zmago je Cairoli torej še povečal naskok v skupnem seštevku SP, saj je dobil tudi uvodno dirko pred tremi tedni v Argentini, Gajser je bil takrat drugi. Po dveh dirkah ima Italijan 97 točk, Gajser 89 in Francoz Gautier Paulin 74. Naslednja preizkušnja SP bo že naslednji teden v nizozemskem Valkenswaardu.

Gajser je že pred dirko poudaril, da je proga v Matterley Basinu eno njegovih najljubših prizorišč v SP, napovedi o dobrem nastopu pa je uresničil tudi v sobotnih kvalifikacijah, v katerih je bil najhitrejši. »Odlično sem začel, imel sem pravi ritem, hitrost, lahko sem prehitel Cairolija. Ne vem, zakaj sem potem tako močno pritiskal, ker mi pravzaprav ne bi bilo treba. Po padcu sem imel veliko težav, motor je bil zelo razmajan, tako da je bilo še dobro, da sem prišel do cilja,« je dirko podoživel Gajser.

Gajser je bil ednini slovenski predstavnik v Matterley Basinu v tem razredu, po prvotnih načrtih pred sezono bi sicer moral nastopiti tudi Klemen Gerčar, ki se osredotoča le na evropske dirke, a je zaradi še ne povsem odpravljenih posledic operacije kolena začetek v SP še prestavil.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine