Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Martinator presenetil še samega sebe, Pecco ni bil srečen

Na šprinterski dirki za svetovno prvenstvo v razredu motoGP v Misanu je bil najhitrejši španski as Jorge Martin, ki se je tako še utrdil v skupnem vodstvu.
Jorge Martin je bil najhitrejši na šprinterski dirki v Misanu. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Jorge Martin je bil najhitrejši na šprinterski dirki v Misanu. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
7. 9. 2024 | 15:51
7. 9. 2024 | 15:56
1:57

Španski motociklistični as Jorge Martin (Pramac Ducati), ki vodi v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo v razredu motoGP, je bil najhitrejši na današnji šprinterski preizkušnji v Misanu. Tako se je še utrdil na vrhu točkovanja.

»Končno sem spet zmagal,« si je oddahnil 26-letni Madridčan, potem ko je po dveh mesecih spet okusil slast prvega mesta. »Ker sem se na treningu še lovil, zares nisem pričakoval, da mi bo šlo na dirki tako dobro od rok,« je samega sebe presenetil »Martinator«, za katerim je z zaostankom 1,495 sekunde kot drugi v cilj pridrvel njegov najhujši tekmec, Italijan Francesco Bagnaia (Ducati). 

»Po katastrofalnem štartu sem izgubil prvo mesto in potem mi je bilo zelo težko. Ne, nikakor nisem srečen,« je zmajeval z glavo Bagnaia, ki kot drugouvrščeni v seštevku zdaj za vodilnim Martinom zaostaja že za 26 točk. Bolj vesel je bil tretjeuvrščeni »Peccov« rojak in Jorgejev moštveni sotekmovalec Franco Morbidelli (Pramac Ducati, + 1,832).

Na nehvaležnem četrtem mestu je pristal Italijan Enea Bastianini (Ducati, + 2,041), peti je bil španski zvezdnik Marc Marquez (Gresini Ducati, + 6,469), šesti pa njegov rojak Pedro Acosta (KTM, + 6,769).  

Klasična dirka za veliko nagrado San Marina bo na sporedu jutri, začela pa se bo ob 14. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine