Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slavljenec Gajser v srečnem kraju meri na zmago

Konec tedna v svetovnem prvenstvu motokrosistov prinaša VN Turčije, kjer je Tim Gajser lani dočakal prvo zmago po poškodbi. Osemnajst točk prednosti.
Tim Gajser je lani zmagal v Turčiji. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je lani zmagal v Turčiji. FOTO: Honda Racing
6. 9. 2024 | 16:48
6. 9. 2024 | 16:48
1:46

Do konca svetovnega prvenstva v motokrosu so še tri dirke, prva bo ta konec tedna v Turčiji, kjer bo vodilni Tim Gajser želel še povečati prednost pred tekmeci.

Zvezdnik Honde je imel pred dvema tednoma popolno dirko v Švici. Dobil je obe vožnji in ima 18 točk naskoka pred branilcem naslova Jorgejem Pradom (GasGas) in 42 pred Jeffreyjem Herlingsom (KTM).

Gajser ima 18 točk prednosti. FOTO: Honda Racing
Gajser ima 18 točk prednosti. FOTO: Honda Racing

Proga v Afyonu mu ustreza, tam je lani dosegel prvo zmago po vrnitvi po poškodbi. »V Švici je bil pomemben vikend zame, zmagal sem na progi, na kateri sem dirkal prvič. Maksimalno število točk bom skušal osvojiti tudi v Turčiji, kjer zares uživam. Lani sem tam po dolgem času okusil slast zmage. Proga mi ustreza, želim uživati in potem rezultat ne bo izostal,« je optimističen Gajser, ki bi lahko stopil na prag šestega naslova svetovnega prvaka.

Tiga243 trdno drži rdečo tablico. FOTO: Honda Racing
Tiga243 trdno drži rdečo tablico. FOTO: Honda Racing

Dodaten motiv bo imel, ker bo ravno v nedeljo dopolnil 28 let. V Turčiji bo nastopal tudi Jan Pancar. Prva vožnja v razredu MXGP bo v nedeljo ob 14.15, druga ob 17.10. V soboto ob 17.25 bodo kvalifikacije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine