Kakšna je prihodnost restavracij? V Sloveniji je največ ljudi, ki so trenutno brezposelni, prav iz gostinstva in turizma. Bodo morali zamenjati poklic?

Galerija
Restavracija JB je sicer zaprta, a kulinarični užitki živijo naprej. Foto Jože Suhadolnik
- Je za nastanek restavracij kriva francoska revolucija ali revolucionarna želja po zdravi hrani?
- Lastniki restavracij in gostinci se zadolžujejo, da bi lahko plačali zaposlene in visoke najemnine, prihodnost je negotova.
- Sodobni čas je najbrž edini, v katerem si lahko prav vsi privoščimo hrano v gostilnah in restavracijah, nekoč so najbrž to lahko naredili le ob posebnih priložnostih.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Aktualne in poglobljene vsebine, ki vam pomagajo razumeti svet – za 14,99 EUR na mesec!
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se