Kakšna je prihodnost restavracij? V Sloveniji je največ ljudi, ki so trenutno brezposelni, prav iz gostinstva in turizma. Bodo morali zamenjati poklic?
![Restavracija JB je sicer zaprta, a kulinarični užitki živijo naprej. Foto Jože Suhadolnik](https://www.delo.si/media/images/20210205/873435.width-660.jpg?rev=1)
Galerija
Restavracija JB je sicer zaprta, a kulinarični užitki živijo naprej. Foto Jože Suhadolnik
- Je za nastanek restavracij kriva francoska revolucija ali revolucionarna želja po zdravi hrani?
- Lastniki restavracij in gostinci se zadolžujejo, da bi lahko plačali zaposlene in visoke najemnine, prihodnost je negotova.
- Sodobni čas je najbrž edini, v katerem si lahko prav vsi privoščimo hrano v gostilnah in restavracijah, nekoč so najbrž to lahko naredili le ob posebnih priložnostih.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se