Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Sobotna priloga

Ona sanja o bureku

Bili so časi, ko je bila kvaliteta še vedno pred kvantiteto in je bil kapitalizem zgolj grožnja, varno spravljena onkraj berlinskega zidu.
Zdaj ko imamo vsi za burek, je življenje preprosto lažje, in zdi se, da bo kmalu prišel dan, ko nikomur več ne bo treba poslušati, da nima niti za burek. FOTO: Leon Vidic/Delo
Zdaj ko imamo vsi za burek, je življenje preprosto lažje, in zdi se, da bo kmalu prišel dan, ko nikomur več ne bo treba poslušati, da nima niti za burek. FOTO: Leon Vidic/Delo
Esad Babačić
5. 8. 2023 | 05:00
8:40

V nadaljevanju preberite:

Moja mama je bila res prava mama. Kako sem se veselil sobot, ko me je peljala na tržnico, na tisti ogromen masten burek, ali pa na onega drugega, prav tako okusnega, pri Ljudski kuhinji, na naših Poljanah. Kako ponosna bi bila, če bi videla mojo knjigo v izložbi Mohorjeve družbe, na Nazorjevi ulici, tik ob nobelovcu Petru Handkeju. Zagotovo ne bom nikdar več tako blizu Nobelovi nagradi, kot sem v tej izložbi, zato me prav malo briga, če je še niso prodali, knjige namreč.

Slovenski pesniki so še kar naprej hodili po Miklošičevi cesti in jedli burek, ko ta še ni bil nobel, ko je bil še čisto navaden burek, še pica burek ne, samo burek, sirov ali mesni, včasih jabolčni. Takrat ko je bil Ali En še Alija in Jan Plestenjak še ni vedel, da bo nekoč napisal himno vseh nas, ki smo v casinoju, na drugi strani Miklošičeve, izgubljali že dobljeno … Kako že gre tisti refren: iz pekla do raja, a čutiš, kaj se nama dogaja …

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine