Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Dnevnik ponovno prebujene športne rekreativke, 3. del

V tretjem tednu mojega novega ritma je postal moj tekaški korak malenkost lahkotnejši, telo pa prav zadovoljno in hvaležno zaradi kvalitetnejših vnosov.
Predzadnji poskusni teden. FOTO: Tanja Drinovec
Predzadnji poskusni teden. FOTO: Tanja Drinovec
3. 5. 2021 | 11:45
3. 5. 2021 | 12:14
5:11
O znatnih premikih kazalcev na tehtnici bi težko govorila vendar sem že na začetku poudarila, da ne gre za dieto ampak spravljanje telesa v pogon in formo, splošno boljšo telesno pripravljenost.

Pa vendarle je celo številka na tehtnici po treh tednih nekoliko nižja moji telesni teži v prid. Drža in občutek zavedanja mišic in celotnega telesa nasploh pa je strašansko ugoden.

Zalotila sem se celo, da v slabem vremenu, ki mi prepreči moje športne načrte postanem kar malo nervozna. Telo je očitno začelo dojemati in sprejemati občutke ugodja ob znojenju in gibanju.
 

Preberite najprej 2. del moje preobrazbe 

image_alt
Dnevnik ponovno prebujene športne rekreativke, 2. del

In še 1. del:

image_alt
Dnevnik ponovno prebujene športne rekreativke

 

Bananine palačinke za zajtrk:

Poletov recept: Bananine palačinke: FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Bananine palačinke: FOTO: Tanja Drinovec

Za bananine palačinke potrebujemo:

2 banani
4 jajca
2 žlički pecilnega praška
Vanilja, sol
Žlička sladkorja
Skodelica poljubne moke
Malo mleka
Olje za pečenje (lahko kokosovo)

Priprava bananinih palačink

Vse sestavine v mešalniku ali ročno dobro premešamo, da dobimo gladko kremno maso. Palačinke spečemo na vroči z oljem premazani ponvi. V maso lahko stresemo tudi borovnice ali kako drugo sadje.
 

1.dan
Kosilo: Denverska omleta, solata
Poletov recept: Denverska omleta: Foto: Tanja Drinovec
Poletov recept: Denverska omleta: Foto: Tanja Drinovec

Za 1 osebo denverske omlete potrebujemo:

Kos pora
Mlada čebula
2 pesti špinače
2 do 4 jajca
Česen (po želji)
Pest sesekljane slanine
Pest sira po želji

Priprava denverske omlete:

Na vroči ponvi prepražimo sesekljan por, čebulo, slanino, česen. Čez vse to vlijemo zmešana jajca. Omleto pražimo na eni strani na ne premočnem ognju, da jo ne zažgemo. Ko se zgornja stran omlete že dokaj posuši, jo potresemo še s sirom, začinimo po želji in prepognemo v ponvi. Prepognjeno omleto še nekaj časa pečemo in še toplo pojemo.

Rekreacija:

Jutranja telovadba (raztezne vaje). Popoldanska hoja na hrib, čas hoje 1h in 15 minut.
 
2.dan

Kosilo: Cesarska solata s piščancem 

image_alt
Cesarjeva solata s piščancem

 
3.dan

Kosilo: Majorška juha 

Poletov recept: Majorška juha. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Majorška juha. FOTO: Tanja Drinovec

Gre za juho, ki v resnici ni čisto prava juha, bolj nekakšna čudovita vitaminska zelenjavna omaka, zapečena v pečici. Gre za lokalno specialiteto španskega porekla, točneje iz španskega otoka Majorka.
Za juho po možnosti uporabimo vso sezonsko zelenjavo in kar imamo pri roki (v hladilniku).

Za pekač majorške juhe potrebujemo:

Olivno olje
Rdečo papriko
Mlado čebulo
Por, korenje,
Kos rdečega zelja
2 stroka česna
2 do 3 paradižnike ali pločevinka sesekljanega
Pest čičerike (lahko iz konzerve)
2 pesti zelenega graha
Cvetovi manjše cvetače
Lovorov list, peteršilj
Timijan
Cca 200 ml vode
Malo mlete paprike
Sol, poper
Nekaj kosov kruha z drožmi (ali navadnega po želji)
Parmezan

Priprava majorške juhe:

Na olju v posodi, ki je primerna za pečenje v pečici prepražimo očiščeno in narezano papriko, por, čebulo, zelje in korenje. Vse skupaj nekaj časa pražimo. Dodamo vse začimbe, česen in paradižnik. Zalijemo z vodo in dodamo še grah, cvetačo in čičeriko. Še malo pokuhamo. Pokrijemo z rezinami kruha in damo v pečico. Pečemo 15 minut pri temperaturi 200 stopinj.  Po želji na koncu potresemo še s parmezanom.

Rekreacija:

Vodena jutranja intenzivna vadba po programu 25 minut.  Lahkotno kolesarjenje 1 ura in pol.
 

4.dan
Kosilo: Nadevani lignji, paradižnikova solata

image_alt
Polnjeni športnikovi lignji

Rekreacija:

Hoja po ravnem in v hrib 12 km.
 

5.dan
Kosilo: Ješprenova solata
Poletov recept: Ješprenova solata. FOTO: Tanja Drinovec
Poletov recept: Ješprenova solata. FOTO: Tanja Drinovec

Za veliko skledo ješprenove solate potrebujemo:

150 do 200 g kuhanega ješprena
Manjša kumara
Šopek drobnjaka
Paprika
Čičerika ali fižol (lahko iz konzerve)
2 do 3 trdo kuhana jajca
Mlada čebula
Kozji sir
Bučno olje, sol, kis, poper

Priprava ješprenove solate:

Ješprenj skuhamo po navodilu (lažje če ga noč prej namakamo) in ga ohladimo.Vso zelenjavo in ostale sestavine sesekljamo. Jajca skuhamo in narežemo. Sir nadrobimo. Vse zmešamo in začinimo s kisom, oljem, soljo in poprom po želji. Solata je okusnejša, če jo malo ohladimo.

Rekreacija:

Jutranje vaje za raztezanje. Hoja v hrib 1 ura in pol.
 

6.dan
Kosilo:
Pirini rezanci z bolonjsko omako, solata

image_alt
Rezanci po bolonjsko

Rekreacija:

Vodena vadba po programu, hoja 45 minut.
 
7.dan

Kosilo: Nadevan piščanec s krompirjem, solata

image_alt
Recept za piščančje zvitke

image_alt
Pečen piščanec na športni način

Rekreacija:

Jutranje vaje za raztezanje, dan za počitek.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine