Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija  |   Polet

Dejan Zavec nepremagljiv tudi za štedilnikom

Gotovo ni Slovenca, ki ne bi občudoval uspehov najboljšega slovenskega boksarja vseh časov, Dejana Zavca.
Boksarski prvak Dejan Zavec v treninge vključuje beljakovinske obroke iz tunine. FOTO: Rio Mare
Boksarski prvak Dejan Zavec v treninge vključuje beljakovinske obroke iz tunine. FOTO: Rio Mare
14. 10. 2020 | 12:43
14. 10. 2020 | 12:47
4:06
Nekdanji svetovni prvak v velterski kategoriji po verziji IBF je med oboževalci še danes izjemno priljubljen, kar ne preseneča, saj je s svojo nepopustljivostjo, predanostjo in bojem do zadnje kapljice znoja pustil neizbrisno sled v zgodovini slovenskega športa. In kaj Dejan počne te dni?

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare

 

Nekaj metrov za odlično pripravo

»Svoj temperament brusimo vsak dan, vse do zadovoljivega cilja. In na koncu bo vse v redu. Če ni v redu, potem še ni konec,« je eno od vodil v njegovem življenju. Mr. Simpatikus, kot ga še danes kličejo občudovalci, je tudi po končani karieri še vedno v odlični formi, saj redno trenira in vzgaja novo generacijo naslednikov. Povprašali smo ga o skrivnostih njegove forme – odgovor nas je malce presenetil, a z nekdanjim boksarjem se seveda ne bomo pregovarjali. Kot pravi, si vrhunski boksarji ne predstavljajo treninga ali ogrevanja brez kolebnice. »Pomembna je zaradi začetne minimalne kondicije in agilnosti, za boksarje pa tudi zato, ker lahko s kolebnico redno menjaš oziroma loviš ritem. Več kot zahtevaš od kolebnice, bolj zahtevna je tvoja motorika.« Če želite tudi vi izboljšati motoriko in kondicijo, si oglejte spodnji video z Dejanovim nasvetom za vadbo.



Še več vaj z Dejanom si oglejte TUKAJ.
 

Kosilo prvakov

Ker smo govorili pozno dopoldne, seveda nismo mogli mimo Dejanovih načrtov za kosilo. Kot pravi, je še iz časov, ko je treniral na 'na polno', ohranil navado, da mora biti njegovo kosilo lahkotno in uravnoteženo, a hkrati okusno. Ker se spretno vrti tudi v kuhinji, nam je zaupal recept za slastno beljakovinsko solato z ješprenjem, tunino, sirom in zelenjavo, ki je odlična tudi za na pot. Za eno osebo potrebujete:

-    2 pločevinki tunine Rio Mare Natura (56 g)
-    80 g ješprenja
-    80 g sira grojer
-    1 bučko
-    1 korenček
-    1 manjši por
-    30 g ekstra deviškega oljčnega olja
-    6 orehovih jedrc
-    sol

V posoljeni vodi skuhajte ješprenj, ga dobro odcedite in prelijte z 10 g olja. Medtem ko se kuha, olupite zelenjavo, nato pa bučko in korenček zrežite na majhne kocke, por pa na tanke rezine. V ponvi popražite zelenjavo na olju, posolite in dodajte nekaj jedilnih žlic vode ter dušite približno 10 min. Na kocke narežite še sir, nato pa skupaj z zelenjavo, ješprenjem in tunino premešajte v skledi in dajte v posodo za na pot. Okusen obrok za prvake je pripravljen!

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare

 

Več o akciji V formi z Rio Mare

Najhitrejša Slovenka Maja Mihalinec, jadralski šampion Vasilij Žbogar in sinonim slovenskega boksa Dejan Zavec so združili moči v novi kampanji za globalno znano blagovno znamko tunine Rio Mare. Ta spodbuja funkcionalno prehranjevanje ob športni aktivnosti z izdelki Rio Mare Leggero in Rio Mare Natura, ki so bogati z beljakovinami, vitaminom B12 in fosforjem. Popolna izbira so za vse, ki želite biti v formi in se počutiti lahkotno, ne da bi se ob tem odrekli dobremu okusu.

Maja, Vasilij in Dejan bodo v prihajajočih tednih na družbenih omrežjih delili svoj športni vsakdan, tako da bodo vsi športni navdušenci z njimi opravljali virtualne treninge, ponavljali vaje za krepitev telesa in spoznavali njihove najljubše recepte s tunino Rio Mare, ki jim bo pomagala ostati v formi. Tako bodo odlično pripravljeni na dva dogodka, ki bosta novembra. Najprej bo 7. novembra 2020 v sklopu dogodka Obala Trail potekal Rio Mare Trail z razgledi, 14. novembra 2020 pa se bodo tekači preizkusili na Rio Mare Maratonu Parenzana v Portorožu.

FOTO: Rio Mare
FOTO: Rio Mare


Več najdete na strani V formi z Rio Mare
VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine