Neomejen dostop | že od 9,99€
Feta je grški slani beli sir iz ovčjega mleka ali mešanice ovčjega in kozjega mleka. Je mehak, z majhnimi luknjicami ali brez njih, kompakten na dotik, z nekaj zarezami in brez kože. Krhko z rahlo zrnato teksturo se oblikuje v velike bloke in stara v slanici. Njegov okus je oster in slan, od blagega do ostrega.
Če uživate v grški, sredozemski in bližnjevzhodni hrani in veste, koliko sir feta lahko naredi povprečen obrok vrhunski.
Česar morda niste vedeli, je, da feta sir ni le zelo okusna, ampak tudi zelo zdrava hrana.
Nekateri bi si upali reči, da je to najbolj zdrav sir, ki ga lahko kupite. Tako so prepričani tudi na theheartysou.com.
Histidin je esencialna aminokislina, kar pomeni, da ga naše telo ne proizvaja, ampak ga moramo vnesti s hrano. Vitamin B6 je ključnega pomena za pretvorbo hrane v energijo. Je hranilo, ki je odgovorno za zdravje oči, las, kože in jeter. Histidin in vitamin B6 skupaj sodelujeta pri proizvodnji histamina, organskih dušikovih spojin, ki sodelujejo pri ustvarjanju imunskega odziva našega telesa na poškodbe in bolezni.
Vsaka celica v našem telesu vsebuje beljakovine. Nujne so za regeneracijo celic, nastanek novih celic in pravilno delovanje našega imunskega sistema. Dobra novica je, da ena 28-gramska porcija fete vsebuje kar 4 grame beljakovin.
Ker vsebuje kalcij, je feta sir, dober za zdravje naših kosti. Kalcij ima tudi vlogo pri strjevanju krvi, mišičnih krčih, proizvodnji hormonov in aktivaciji encimov.
Vitamin A je ključnega pomena za videz in delovanje reproduktivnega in imunskega sistema. Topen je v maščobah, ki jih je v feta siru zagotovo veliko.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji