![Poletov recept: Bananine palačinke. FOTO: Tanja Drinovec/Delo](https://www.delo.si/media/images/20220322/1158151.width-660.jpg?rev=1)
Neomejen dostop | že od 9,99€
Včasih se nam zgodi, da se naše banane, ki jih nismo uspeli pravočasno pojesti kar grdo in malo preveč postarajo.
Nikar jih ne mečite v smeti. Iz njih lahko pripravite zares okusne palačinke, ki vas lahko nasitijo za fitnes zajtrk brez posebnih pregreh, če se odpravljate na kakšen trening .
Palačinke so sila enostavne za pripravo in tudi zelo skromne po svojih sestavinah pa vendar tudi bogate po kalorijah in vsebini hranljivih snovi. Saj vemo tisto o jajcih in njihovi popolnosti, pa tudi banan ne smemo zapostavljati .
Palačinke seveda lahko okrasimo in obogatimo še s poljubnim sadjem namesto marmelade.
olje
3 zelo zrele banane
3 jajca
Ščep soli
cimet
Vanilja
Malo ruma (po želji)
Nekaj žlic kokosove moke ali ovsene
Banane na krožniku dobro pretlačimo. V mešalniku zmešamo jajca in banane, nato pa dodajamo ostale sestavine. Dobiti moramo dokaj gosto in gladko zmes. Segrejemo ponev z oljem in nanjo vlivamo manjše zajemalke naše zmesi, da dobimo manjše okrogle palačinke. Pečemo jih počasi. Po želji potresemo s sadjem, marmelado ali kakšnim sadnim/čokoladnim prelivom.
Hvala, ker berete Delo že 65 let.
Berite Delo 3 mesece za ceno enega.
NAROČITEObstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji