Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Italiji aretirali »superubežnika« med italijanskimi mafijci

Marco Di Lauro je četrti sin nekdanjega šefa camorre.
Marco Di Lauro Foto <a href="https://eumostwanted.eu/di-lauro-marco" target="_top">Europol</a>
Marco Di Lauro Foto <a href="https://eumostwanted.eu/di-lauro-marco" target="_top">Europol</a>
S. S.
3. 3. 2019 | 09:45
2:07
Po 14 letih bega je italijanska policija v Neaplju aretirala »superubežnika« med italijanskimi mafijci Marca Di Laura.

38-letnik se sobotni aretaciji ni upiral. Po poročanju AFP so ga našli v skromnem stanovanju, kjer je živel z ženo. V družbi dveh mačk je kosil špagete, ko je na njegov naslov prispelo okoli 150 policistov.

Na novinarski konferenci je šef neapeljske policije Antonio De Iesu povedal, da jih je »nenavadno dogajanje« napeljalo k osumljencu. V stanovanju niso našli orožja, denarja je bilo le za vzorec, še navaja AFP. Aretacija je po navedbah medijev povezana s sobotnim umorom žene Salvatora Tamburrina, ki je povezan z Di Laurom. Tamburrino se je po umoru žene Norine Mattuozzo predal policiji, kmalu zatem je sledila aretacija. De Iesu ni želel ne potrditi ne zanikati navedb.

Mednarodno tiralico so izdali leta 2006, bil je eden od štirih najbolj iskanih italijanskih kriminalcev, so zapisali na spletni strani italijanskega notranjega ministrstva. Je četrti sin Paola De Laura, nekdanjega šefa camorre.
Italijanski mediji so navajali, da je Marco Di Lauro drugi najbolj nevaren mož v Italiji, tako za sicilijanskim mafijskim šefom Matteom Messinom Denarom.

Guiseppe Conte, italijanski premier, je tvitnil čestitko policiji za prijem »velike ribe«. Čestitam se je pridružil tudi notranji minister Matteo Salvini.

Marco Di Lauro je bil na begu od leta 2004. Odgovoren naj bi bil za vsaj štiri umore. Paolo Di Lauro je v zaporu od leta 2005. Marco Di Lauro je imel devet bratov in eno sestro, vsi so ali mrtvi ali v zaporu, še navajajo italijanski mediji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine