Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V Dalmaciji nov incident trajekta hrvaške Jadrolinije

V zadnjih mesecih je težave imelo že več trajektov Jadrolinije, najbolj tragični incident pa se je zgodil avgusta na Malem Lošinju.
Trajekt Lastovo FOTO: Ivo Cagalj/Pixsell
Trajekt Lastovo FOTO: Ivo Cagalj/Pixsell
STA
17. 10. 2024 | 10:24
17. 10. 2024 | 10:34
2:13

Potniki trajekta Jadrolinije se v sredo popoldne zaradi tehnične okvare niso mogli izkrcati na dalmatinskem otoku Ist, temveč so se morali vrniti v Zadar. Gre za že peti incident v zadnjih treh mesecih, povezan s trajekti tega hrvaškega državnega podjetja.

Na trajektu Jadrolinije Vladimir Nazor je nastala okvara na električnih instalacijah, ki je niso mogli odpraviti med plovbo, zato potnikov in vozil niso mogli izkrcati na otoku Ist, so v sredo sporočili iz podjetja.

Kot je v sredo zvečer poročala javna radiotelevizija HRT, je ladja, polna ljudi in vozil, okoli 40 minut krožila pred otokom Ist, ker niso mogli spustiti vstopne ploščadi. Nato so se vrnili v zadrsko pristanišče, kjer jih je prevzel drugi trajekt, ki se je proti otokom znova opravil okoli 19. ure.

Poveljnik trajekta Saša Radić je za HRT poudaril, da potniki in člani posadke niso bili ogroženi, prav tako ne tovor in ladja. Dodal je, da je vse potekalo v skladu s predpisi, a da okvare niso mogli odpraviti med plovbo.

V zadnjih mesecih je težave imelo že več trajektov Jadrolinije, najbolj tragični incident pa se je zgodil avgusta na Malem Lošinju, ko so v nesreči trajekta Lastovo zaradi padca vstopne ploščadi umrli trije člani posadke, eden pa je bil huje poškodovan.

Sredi avgusta se je pripetila tudi okvara na vstopni ploščadi trajekta Tin Ujević, konec julija pa se je na poti od Splita proti otoku Korčula pokvaril trajekt Oliver, ki je nato nekaj ur stal na morju. Konec avgusta pa je med vplutjem v pristanišče na otoku Brač padla vstopna ploščad trajekta Mljet.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine