Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Ministrstvo potrdilo tri žrtve nesreče na Lošinju, ranjeni mornar pri zavesti

V Jadroliniji so pretreseni zaradi tragičnega dogodka, v katerem sta življenje izgubila dva mornarja z območja Splita in eden iz Zadra.
Fotografija je simbolična. FOTO: Miroslav Lelas/Pixsell
Fotografija je simbolična. FOTO: Miroslav Lelas/Pixsell
STA
12. 8. 2024 | 08:50
12. 8. 2024 | 09:10
1:43

V nesreči na Malem Lošinju so ob padcu vstopne rampe trajekta Lastovo v nedeljo okoli 15. ure umrli trije mornarji, so v nedeljo potrdili na hrvaškem ministrstvu za morje, promet in infrastrukturo. Eden je bil huje poškodovan in so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico na Reko. Njegovo stanje je stabilno in je pri zavesti.

Kot je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina, število žrtev sprva ni bilo povsem jasno, saj je večtonska rampa ukleščila člane posadke podjetja Jadrolinija.

Preživelemu mornarju so na pomoč priskočili gasilci, ki so se znašli v bližini. Potegnili so ga iz morja in ga nato s helikopterjem prepeljali v bolnišnico na Reko.

Predsednik uprave Jadrolinije David Sopta je povedal, da so pretreseni zaradi tragičnega dogodka, v katerem sta življenje izgubila mornarja z območja Splita in eden iz Zadra.

Trajekt Lastovo vozi na liniji Zadar–Ist–Olib–Silba–Premuda–Mali Lošinj. Izdelan je bil leta 1969 na Japonskem za japonskega naročnika, leta 1978 pa je postal del flote Jadrolinije. Po navedbah Sopte doslej z njim niso imeli težav.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine