Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Spor, prepir in obtožbe so se začeli prvi seliti na Mesec

Eden prvih pogojev spreminjanja sebe je boj proti ignoranci. To ni samo boj proti neznanju, temveč tudi odpor proti pomanjkanju potrebe po tem, da se ve.
Znanstvenik je obtožil Indijo dezinformacije o pristanku njenega vesoljskega vozila na Mesečevem južnem polu. FOTO: Hussein Faleh/AFP
Znanstvenik je obtožil Indijo dezinformacije o pristanku njenega vesoljskega vozila na Mesečevem južnem polu. FOTO: Hussein Faleh/AFP
30. 9. 2023 | 09:00
12:07

V nadaljevanju preberite: 

»Pobegni iz črnega oblaka, ki te obdaja. Takrat boš videl svojo svetlobo tako žarečo kot polna luna.« Tako pravi Rumi, perzijski pesnik, čigar rojstni dan praznujemo danes. In to pod polno žetveno luno, ki me je spomnila na njegove verze oziroma njegova sporočila, ki so tako pomembna v današnjem dnevu, polnem črnih oblakov.

Molana Džalal ad-Din Muhamad Rumi, kot mu je bilo ime, se je rodil 30. septembra 1207 v vasi Sangtuda na bregu reke Vakš na območju, ki danes pripada Tadžikistanu. Ko je bil star pet let, se je družina preselila v Samarkand. Kmalu so začeli skozi osrednjo Azijo jezditi mongolski osvajalci in Rumijev oče je bil prisiljen družino odpeljati na zahod.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine