Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
NoviceSvet

Skrivnost in laž se imata radi in pogosto plešeta tudi brez glasbe

PREMIUM   D+   |   Svet

Skrivnost in laž se imata radi in pogosto plešeta tudi brez glasbe

Piščalke so dragocen inštrument. Tako v novinarstvu kot v nogometu opozarjajo na napake, prekrške, nepravilnosti in kršenje pravil igre.
Največji dogodek tega tedna je evropsko nogometno prvenstvo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Največji dogodek tega tedna je evropsko nogometno prvenstvo. FOTO: Leon Vidic/Delo
29. 6. 2024 | 09:00
12:05

V nadaljevanju preberite: 

»Nogomet je kot življenje – zahteva vztrajnost, samoodrekanje, naporno delo, požrtvovalnost, posvečenost in spoštovanje avtoritete.« To je nekoč davno dejal Vince Lombardi, legendarni trener iz sveta nogometa. Sicer resda ameriškega, ne tega našega, a se v teh dneh pogosto spomnim njegovih besed.

»Ko se enkrat naučiš vdati, ti to preide v navado,« je še dejal. In res, medtem ko gledam, kako se hrvaški nogometaši vdajajo, kot da jim je to v navadi, in opazujem slovensko reprezentanco, ki se ne vda vse do konca, se mi zdi, da je treba duha Lombardija oživiti pred vsako tekmo. Bil je moder trener.

Največji dogodek tega tedna je evropsko nogometno prvenstvo in najpogosteje omenjana beseda je – žoga. Popolno geometrijsko telo, ki hkrati simbolizira tako predvidljivost kot nepredvidljivost, ki se vrti in skače, sprejema udarce z nogo in se zabija v mreže, nato pa se mirno ustavi na zelenici, kot da se ni nič zgodilo. Zmagovalci kričijo v ekstazi, poraženci jočejo, ljubitelji igre pa čakajo, kdaj bo žoga znova poskočila, kdaj bo poletela, kdaj bo migetala med nogami, pobegnila v avt ali korner, kdaj bo ukanila igralca in ga zvabila v nedovoljeno zaledje (offside).

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine