Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Princ Hamza obljublja zvestobo kralju

V pismu, ki ga je palača objavila včeraj, dodaja, da bo vedno ostal zagovornik njegovega veličanstva kralja in njegovega prestolonaslednika.
So novi toni jordanskega princa Hamze bin Husseina iskreni?<br />
<br />
&nbsp;
So novi toni jordanskega princa Hamze bin Husseina iskreni?<br /> <br /> &nbsp;
6. 4. 2021 | 11:27
6. 4. 2021 | 11:37
1:30
Dva dni zatem, ko je nekdanji jordanski prestolonaslednik Hamza bin Hussein dejal, da je zaradi svojih protivladnih stališč v hišnem priporu, kjer je posnel tudi video in ga prek odvetnika poslal tujim medijem, so stvari na jordanskem dvoru vsaj na videz umirjajo.

Po pisanju BBC je 41-letni princ obljubil zvestobo kralju Abdulahu II., ki je sicer njegov polbrat. Princ očitke o zaroti, ki naj bi jo kuhal proti državnemu vodstvu, zanika. V podpisanem pismu, ki ga je palača objavila včeraj, je princ Hamza zapisal:» Predajam se v roke njegovemu veličanstvu kralju ... Še naprej bom zavezan ustavi drage hašemitske kraljevine Jordanije.«

image_alt
Skrivna sporočila princa Hamze


V pismu še piše, da mora nacionalni interes ostati nad vsemi drugimi interesi. »Vsi moramo podpirati njegovo veličanstvo kralja v njegovih prizadevanjih za zaščito Jordanije in njenih nacionalnih interesov ter jordanskemu ljudstvu zagotoviti najboljše.«

Malik Dahlan, poklicni mediator in družinski prijatelj, je v ločeni izjavi dejal, da je bila mediacija uspešna in da pričakuje rešitev v kratkem, pa poroča Associated Press.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine