Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Poljska zasegla stavbo ruske srednje šole

Ruski veleposlanik na Poljskem zagrozil s povračilnimi ukrepi.
Kip Marie Sklodowske Curie v Varšavi. FOTO: Shutterstock
Kip Marie Sklodowske Curie v Varšavi. FOTO: Shutterstock
STA
29. 4. 2023 | 12:48
29. 4. 2023 | 12:48
1:39

Poljska je danes zasegla poslopje ruske srednje šole v Varšavi, je sporočilo poljsko zunanje ministrstvo. Ruski veleposlanik na Poljskem Sergej Andrejev se je že odzval in opozoril, da je zaseg nezakonit. Zagrozil je, da bo Moskva sprejela povračilne ukrepe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. 

Kot je pojasnil tiskovni predstavnik poljskega zunanjega ministrstva, gre za »zaseg sodnega izvršitelja« v imenu občine, poroča AFP. Stavba bo zdaj pripadala varšavski mestni hiši, je dodal.

image_alt
Šest milijonov kosov razbite vesti

»To je nezakonito dejanje. Gre za vdor v diplomatski objekt,« pa se je po poročanju tiskovne agencije RIA Novosti, ki ga povzema AFP, odzval ruski veleposlanik Andrejev. Seveda se bo Rusija odzvala, je dodal.

Pred letom dni je varšavska mestna uprava zasegla nekdanji ruski diplomatski objekt, ki je predmet pravnega spora med Poljsko in Rusijo in ki so ga prebivalci Varšave poimenovali »gnezdo vohunov«. Takrat je šlo za približno deset nadstropij visoko stavbo, zgrajeno v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja na jugu prestolnice, ki so jo v preteklosti uporabljali sovjetski diplomati, nato pa rusko veleposlaništvo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine