Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Šest milijonov kosov razbite vesti

Mar je mogoče, da bo v Evropi hrana postala orožje proti enotnosti? Kako dati smisel temu stavku, preden se bo razbil na več sto delčkov?
Na razstavi je mogoče najti vse mogoče. FOTO: Justin Tallis/AFP
Na razstavi je mogoče najti vse mogoče. FOTO: Justin Tallis/AFP
22. 4. 2023 | 09:00
12:12

V nadaljevanju preberite:

»Vse, kar lahko danes naredim, je, da poberem razmetane delčke, ki so ostali za neurjem … in jih poskušam sestaviti v sliko, pa naj bo ta še tako nepopolna.« To je vodilna ideja razstave velikega umetnika in neutrudnega aktivista Ai Weiweija, ki so jo prejšnji teden odprli v londonskem Muzeju dizajna (Design Museum).

Na razstavi je mogoče najti vse mogoče. Zvitek toaletnega papirja, izdelan iz belega marmorja, spominja na začetek epidemije covida-19, ko so ljudje po vsem svetu stali v vrstah, da bi se oskrbeli z najpomembnejšim izdelkom zgodovinskega trenutka. Okruški Ai Weiwejevih del, razbitih v trenutku, ko so predstavniki pekinške oblasti leta 2018 brez napovedi uničili njegov atelje, kažejo umetnikovo sposobnost, da uničevanje spremeni v umetnost. Več tisoč sekir, nožev in rezil iz kamene dobe, razvrščenih v instalacijo, imenovano Still Life, pa želi opozoriti na to, da dizajn – in s tem morda tudi sama umetnost – temelji na potrebi po preživetju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine