Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Nogometna pravljica FC Kosova

Ustanovili so ga Albanci, sčasoma pa je klub postal pisan kot ves Bruselj, saj nogometaši v njegovih ekipah prihajajo z vseh koncev Evrope in širnega sveta.
»Tu delamo za hobi in iz srca,« pripoveduje Valbon Baruti iz vodstva kluba in vodja dela z mladimi. FOTO: Peter Žerjavič
»Tu delamo za hobi in iz srca,« pripoveduje Valbon Baruti iz vodstva kluba in vodja dela z mladimi. FOTO: Peter Žerjavič
23. 4. 2023 | 11:00
5:50

V nadaljevanju preberite:

FC Kosova iz Bruslja naj bi bil največji albanski nogometni klub na tujem. Obiskali smo njihovo vodstvo v bruseljskem Schaerbeeku.  Lučaj od stadiona stoji kip Skenderbega, ki so ga lokalni Albanci pred 55 leti postavili v čast »branitelju domovine in evropske civilizacije«.

V ekipah kluba so igralci po rodu iz več kot 30 držav. Skoraj vsi so rojeni v Belgiji, a so povezani z domovinami svojih staršev. To je generacija mladih Bruseljčanov iz priseljenskih družin z vseh koncev Evrope in sveta, ki govorijo tri, štiri ali pet jezikov. Tudi Slovenci so že bili med mladimi upi FC Kosova. Ker je igrišče najbliže središču mesta, je priljubljeno med uslužbenci institucij Evropske unije.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine