Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Melania Trump obsodila nasilje v ameriškem kongresu

»Absolutno obsojam nasilje,« je komentirala dogajanje, ki je sledilo protestu podpornikov njenega moža. Odzvala se je tudi na kritike na njen račun.
Melania Trump je Američane pozvala še, naj si ne ustvarjajo prepričanj na podlagi barve kože in naj političnih ideologij ne izkoriščajo za nasilje in hudobnost. FOTO: Reuters
Melania Trump je Američane pozvala še, naj si ne ustvarjajo prepričanj na podlagi barve kože in naj političnih ideologij ne izkoriščajo za nasilje in hudobnost. FOTO: Reuters
V. U.
11. 1. 2021 | 13:30
11. 1. 2021 | 13:56
1:33
»Nad tem, kar se je zgodilo prejšnji teden, sem razočarana. Zdi se mi sramotno, da so te tragične dogodke spremljali neupravičeni osebni napadi, opravljanja in lažne, zavajajoče obtožbe na moj račun,« se je na vdor podpornikov Donalda Trumpa v kongres v Washingtonu, ki se je zgodil v sredo, danes po poročanju portala NBC News odzvala Melania Trump.

image_alt
Trumpovi podporniki vdrli v kongres, pozivi k prekinitvi kaosa


Gre za obtožbe, ki jih prva dama ZDA v odhodu pripisuje »ljudem, ki bi radi bili relevantni in imajo agendo«, a glede njih v daljšem zapisu, objavljenem na portalu Bele hiše, ni konkretneje spregovorila.

Izrazila je sožalje družinam šestih ljudi, ki so v kaotični situaciji med vdorom v kongres in zatem izgubili življenje, zapisala pa tudi, da gre v zdajšnji situaciji »za ozdravitev naše države in njenih državljanov«. Po njenem mnenju te situacije ne bi smeli izkoriščati za osebno korist.

»Absolutno obsojam nasilje,« je napisala o dogajanju v sredo, ki je sledilo protestu podpornikov njenega moža. Američane je pozvala še, naj si ne ustvarjajo prepričanj na podlagi barve kože ljudi in naj političnih ideologij ne izkoriščajo za nasilje in hudobnost.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine