Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

List belega papirja je tudi stanje duše

Demokracija je kot bageta. Je temelj za vse, kar nastaja pozneje: za prefinjene sendviče z jastogom ali vrhunski konec večerje s sirom.
Tibetanci podpirajo proteste proti omejitvam zaradi koronavirusa. FOTO: Adnan Abidi/Reuters
Tibetanci podpirajo proteste proti omejitvam zaradi koronavirusa. FOTO: Adnan Abidi/Reuters
3. 12. 2022 | 09:00
13:07

V nadaljevanju preberite:

»Moja sanjska knjigarna bi imela kup knjig in prav toliko praznih listov papirja. Imela bi velikanski zid 'praznine', ki bi čakal na to, da se ga popolni. Imela bi svežnje svinčnikov in lepilo pa tudi barve, ki bi čakale na to, da jih nekdo uporabi. Prazne knjige so simbol tistega, kar je vsak od nas sposoben ustvariti, prispevati in podeliti, ter predstavljajo tisto pomembno zgodbo, ki jo ima povedati prav vsak od nas. Prazna knjiga simbolizira najboljše odstavke, ki so še nenapisani in pravkar čakajo na to, da se bodo izoblikovali.«

S temi besedami je kanadski pisatelj in ilustrator knjig za otroke Peter H. Reynolds opisal prazen list papirja. Pravzaprav je govoril o tistem trenutku kreativne zavesti, v katerem je vse še vedno v ustvarjalnem kaosu, v katerem so besede v predporodnem krču in v katerem so slike v brezbarvnem vrtincu. Vse to je privrelo iz glave, srca in trebuha, a še vedno ni oblikovano, tako da je ta beli list papirja hkrati tako zahteva kot pričakovanje, pa tudi upanje in silovita pripravljenost na to, da v naslednjem trenutku ne bo nič več isto.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine