Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Konservativni odgovor na Viktorja Orbána

Vodilni kandidat združene opozicije se razglaša za konservativnega desničarja, oblasti pa ga označujejo za trojanskega konja levice.
Péter Márki-Zay pravi, da je razočarani volivec Fidesza. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
Péter Márki-Zay pravi, da je razočarani volivec Fidesza. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters
18. 10. 2021 | 13:00
18. 10. 2021 | 13:19
5:16

V nadaljevanju preberite:

Na parlamentarnih volitvah spomladi prihodnje leto se bo z voditeljem vladajoče stranke Fidesz Viktorjem Orbánom pomeril skupni kandidat združene opozicije Péter Márki-Zay.

»Sem razočarani volivec Fidesza, saj je bilo po mojem najbolj progresivno obdobje v zadnjih 28 letih čas prve Orbánove vlade v letih 1998–2002. Imam se za kristjana, za konservativnega, a zmernega desničarja,« je pred tremi leti za socialdemokratski časnik Népszava povedal Péter Márki-Zay, opozicijski župan svojega rodnega mesta Hódmezővásárhely s 44.000 prebivalci, »kmečkega Pariza« na jugovzhodu Madžarske. Ta konec tedna je 49-letni ekonomist in ustanovitelj Gibanja za Madžarsko za vse (MMM – Mindenki Magyarországa Mozgalom) v drugem krogu izbiranja enotnega opozicijskega tekmeca dolgoletnemu premieru Viktorju Orbánu presenetljivo premagal vodilno kandidatko »levice«, evropsko poslanko, podpredsednico evropskega parlamenta in ženo nekdanjega levosredinskega premiera Ferenca Gyurcsányja Kláro Dobrev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine