Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Izraelska vojska nadaljuje napade na Hezbolah v Libanonu

Po napadu na šolo na območju Gaze je izraelska vojska zatrdila, da je bil njen cilj poveljniški center gibanja Hamas.
Izraelska vojska poudarja, da je sprejela številne ukrepe za zmanjšanje tveganja poškodovanja civilistov v napadu. FOTO: Rabih Daher/AFP
Izraelska vojska poudarja, da je sprejela številne ukrepe za zmanjšanje tveganja poškodovanja civilistov v napadu. FOTO: Rabih Daher/AFP
STA
23. 9. 2024 | 07:39
23. 9. 2024 | 09:42
3:46

Izraelska vojska je davi sporočila, da nadaljuje napade na proiransko šiitsko gibanje Hezbolah v Libanonu. Pri tem je napovedala še obsežnejše in natančnejše napade, libanonskim državljanom pa svetovala, naj se izogibajo ciljem Hezbolaha na jugu Libanona, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

»Izraelska vojska trenutno izvaja obsežne napade na teroristične cilje, ki pripadajo teroristični organizaciji Hezbolah v Libanonu,« je vojska davi sporočila na telegramu.

Libanonskim državljanom je svetovala, naj se »držijo proč od ciljev« Hezbolaha na jugu Libanona, in dodala, da se bodo napadi na islamistično gibanje nadaljevali tudi v prihodnje, poroča AFP.

»Civilistom v libanonskih vaseh, ki so v stavbah in na območjih, ki jih Hezbolah uporablja v vojaške namene, na primer za skladiščenje orožja, svetujemo, naj zaradi lastne varnosti nemudoma poiščejo zatočišče,« je dejal tiskovni predstavnik vojske Daniel Hagari.

Dodal je, da bo izraelska vojska izvajala »večje in natančnejše napade na teroristične cilje, ki so se razširili v Libanonu«.

Po napadu na šolo v begunskem taborišču Nusejrat na območju Gaze je izraelska vojska v nedeljo sporočila, da je napadla poveljniški center gibanja Hamas v šolskem poslopju, poročajo tuje tiskovne agencije. »Poveljniški in nadzorni center je bil del kompleksa, v katerem je prej delovala šola, teroristi Hamasa so ga uporabljali za načrtovanje in izvajanje terorističnih napadov na enote izraelske vojske in državo Izrael,« so sporočili.

Pri tem niso navedli podatkov o morebitnih žrtvah, palestinska tiskovna agencija Vafa pa navaja, da so v napadu umrli najmanj trije ljudje, več je bilo ranjenih.

Izraelska vojska poudarja, da je sprejela številne ukrepe za zmanjšanje tveganja poškodovanja civilistov v napadu. »Hamas sistematično krši mednarodno pravo z brutalnim izkoriščanjem civilnih ustanov in prebivalstva kot živega ščita za teroristične dejavnosti,« so dodali, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Po podatkih lokalnih zdravstvenih oblasti v Gazi je bilo od začetka vojne, ki so jo sprožili napadi 7. oktobra, na območju Gaze ubitih več kot 41.400 ljudi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine