Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Glavno breme vojne v Ukrajini nosijo ruski vzhod in manjšine

Število ubitih vojakov iz vzhodnih regij Rusije je verjetno več kot 30-krat večje kot tistih iz Moskve.
Zaščita premožnejših in vplivnejših delov prebivalstva bo po ocenah britanskih obveščevalnih služb verjetno ostala glavna skrb ruskega vojaškega vodstva. FOTO: Vladislav Bachev/Reuters
Zaščita premožnejših in vplivnejših delov prebivalstva bo po ocenah britanskih obveščevalnih služb verjetno ostala glavna skrb ruskega vojaškega vodstva. FOTO: Vladislav Bachev/Reuters
STA
12. 3. 2023 | 15:21
1:47

Ruske oblasti v veliki meri ščitijo bogatejše sloje in prebivalce velikih mest pred posledicami vojne v Ukrajini, kaže najnovejše poročilo britanskega obrambnega ministrstva. Število ubitih vojakov iz vzhodnih regij Rusije je verjetno več kot 30-krat večje kot tistih iz Moskve. Posebno prizadete naj bi bile etnične manjšine.

Poročilo, ki ga je danes objavilo britansko ministrstvo in ga povzema nemška tiskovna agencija dpa, kaže, da so najbogatejšima mestoma Moskvi in Sankt Peterburgu prizanesene izjemno velike izgube. To še posebej velja za družine državne elite, navaja.

image_alt
Kakovostna informacija je ključ do zmage v sodobni vojni

Največje posledice so za etnične manjšine. V Astrahanu je okoli 75 odstotkov ubitih vojakov iz manjšinskih skupnosti Kazakov in Tatarov, je ena od ugotovitev iz poročila.

Zaščita premožnejših in vplivnejših delov prebivalstva bo po ocenah britanskih obveščevalnih služb verjetno ostala glavna skrb ruskega vojaškega vodstva.

Britansko obrambno ministrstvo od začetka ruske invazije v Ukrajini pred več kot letom dni dnevno objavlja najnovejše informacije o poteku vojne, pri čemer se sklicuje na obveščevalne podatke. Moskva London obtožuje ciljno usmerjene dezinformacijske kampanje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine