Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Rusija z raketami spet ustrahuje celotno Ukrajino

Zaradi ruskih napadov je ponovno ogrožena tudi varnost jedrske elektrarne v Zaporožju
Posledice ruskega raketnega napada blizu Lvova Foto Yuriy Dyachyshyn/AFP
Posledice ruskega raketnega napada blizu Lvova Foto Yuriy Dyachyshyn/AFP
9. 3. 2023 | 16:15
5:00

V nadaljevanju preberite:

Rusija je danes zjutraj izvedla obsežne raketne napade tako rekoč po vsej Ukrajini. Agresorske sile so napadle ukrajinsko kritično – večinoma energetsko – infrastrukturo, v napadih je bilo ubitih tudi devet civilistov. V vasi Zoločiv blizu Lvova na zahodu države je ruska raketa padla na hišo in ubila celotno družino. To je bil največji ruski raketni napad na Ukrajino v zadnjem mesecu dni.

Potem ko je bila večina pozornosti tako mednarodne kot ukrajinske javnosti v zadnjih nekaj tednih usmerjena v strahotno bitko za mesto Bahmut v Doneški oblasti, je Kremelj včeraj zopet napadel celotno državo. Ruske rakete so več ur padale na Kijev, Harkov, Lvov, Odeso, Dnipro, Ivano-Frankivsk, Vinico, Zaporožje, Poltavo, Žitomir in druga ukrajinska mesta.

Ukrajinska protizračna obramba je prestregla 34 od 81 ruskih raket. Po podatkih ukrajinskega ministrstva za obrambo je bilo med temi šest hipersoničnih raket kinžal, ki jih ukrajinski sistemi protizračne obrambe ne morejo prestreči. Rusija je proti ciljem v Ukrajini poslala tudi najmanj ducat iranskih brezpilotnih letal šahid, ki delujejo kot kamikaze: enosmerno.

Rusko obrambno ministrstvo je kot vzrok za napad navedlo »povračilne ukrepe« za domnevno ukrajinsko akcijo v Brjansku pred tednom dni. Cinizem države agresorke, ki je pred dobrim letom dni krenila na kolonialno-imperialni pohod na sosednjo državo, bi bil težko večji.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine