Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

CNN: Iran naj bi načrtoval atentat na Trumpa

Ameriški obveščevalci so pred tedni prejeli informacijo, češ da Iran načrtuje atentat na Trumpa, ki pa naj ne bi bil povezan s sobotnim poskusom atentata.
Iranska misija pri Združenih narodih je obtožbe o načrtovanju atentata označila za neutemeljene in zlonamerne. »Z vidika Irana je Trump zločinec, ki se mu mora soditi zaradi odreditve umora generala Solejmanija,« je še dodala. FOTO: Angela Weiss/AFP
Iranska misija pri Združenih narodih je obtožbe o načrtovanju atentata označila za neutemeljene in zlonamerne. »Z vidika Irana je Trump zločinec, ki se mu mora soditi zaradi odreditve umora generala Solejmanija,« je še dodala. FOTO: Angela Weiss/AFP
STA
17. 7. 2024 | 09:14
17. 7. 2024 | 10:44
4:41

Ameriški obveščevalci so po navedbah televizije CNN pred tedni prejeli informacijo, češ da Iran načrtuje atentat na nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa. Tajna služba je okrepila varovanje Trumpa, a ji kljub temu ni uspelo preprečiti sobotnega poskusa atentata, ki pa naj ne bi bil povezan z domnevnimi iranskimi načrti. Teheran obtožbe zavrača.

Kot je v torek poročal CNN, so ameriški obveščevalci dobili informacijo, da naj bi Iran načrtoval atentat na Trumpa. Povezav med načrtom Teherana in 20-letnim Thomasom Crooksom, ki je v soboto na predvolilnem zborovanju v Pensilvaniji streljal na republikanskega predsedniškega kandidata, naj ne bi bilo.

Ameriški svet za nacionalno varnost je medtem pojasnil, da že več let spremlja grožnje Teherana nekdanjim uradnikom Trumpove predsedniške administracije, saj naj bi se Iran želel maščevati za uboj generala iranske revolucionarne garde (IRGC) Kasema Solejmanija, ki je bil ubit leta 2020 v napadu ameriškega brezpilotnega letalnika, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Teheran zanika načrtovanje atentata

Teheran je obtožbe o načrtovanju atentata že zavrnil. »Iran odločno zavrača kakršnokoli vpletenost v nedavni napad na Trumpa,« je dejal tiskovni predstavnik iranskega zunanjega ministrstva Naser Kanani.

FOTO: Rebecca Droke/AFP
FOTO: Rebecca Droke/AFP

Iranska misija pri Združenih narodih pa je obtožbe o načrtovanju atentata označila za neutemeljene in zlonamerne. »Z vidika Irana je Trump zločinec, ki se mu mora soditi zaradi odreditve umora generala Solejmanija,« je še dodala.

Poročanje Ameriški mediji o iranskem domnevnem načrtovanju atentata sicer poročajo, medtem ko je tajna služba na udaru zaradi sobotnega poskusa atentata na Trumpa. Mnogi se namreč sprašujejo, kako je Crooksu ob okrepljeni varnosti uspelo izstreliti večje število nabojev in raniti Trumpa z razdalje približno 150 metrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine