Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za otroke v stiski zbrali več kot 1.500 daril

Z izdelki, zbranimi v božični akciji, bodo  otrokom iz socialno ogroženih družin pričarali nasmeh na obraz. 
V akciji, ki je trajala od 9. novembra do 14. decembra, so zbirali nove ali dobro ohranjene izdelke. FOTO: Getty Images/istockphoto
V akciji, ki je trajala od 9. novembra do 14. decembra, so zbirali nove ali dobro ohranjene izdelke. FOTO: Getty Images/istockphoto
P.V.
22. 12. 2018 | 19:30
22. 12. 2018 | 20:00
1:42
Veseli december je čas prazničnih nakupov in obdarovanja, ki otrokom pričara nasmeh na obraz in iskrice v očeh. Žal pa je za mnoge družine zaradi finančne stiske konec leta vse prej kot čas veselja in praznovanj. Socialno ogroženim tako že vrsto let na pomoč priskoči tudi Ana Lukner, pobudnica dobrodelne organizacije Anina zvezdica.

V sodelovanju z Inštitutom za razvoj igrač so dober mesec zbiral prispevke za otroke v stiski. Na pomoč so jim priskočili številni posamezniki ter podjetja in organizacije z vseh koncev Slovenije, skupaj pa so zbrali več kot 1500 izdelkov, s katerimi bodo otrokom iz ogroženih družin pričarali lepše božične praznike.

V akciji, ki je trajala od 9. novembra do 14. decembra, so zbirali nove ali dobro ohranjene izdelke. Zbrali so več kot tri palete igrač, knjig, šolskih potrebščin, darilnih vrečk, božičnih okraskov in hrane. Otrokom v stiski bodo zbrane darove razdelili za Božička ali dedka Mraza ter tako poskrbeli za lepše božične praznike.



Pri izvedbi akcije jim je bila v veliko pomoč Trgovska zbornica Slovenije ter podjetje Potokar, kjer so zbrane izdelke lahko varno hranili. V novomeški knjižnici Mirana Jarca pa so denimo zbrali toliko izdelkov, da so jih na zbirno mesto komajda pripeljali z enim avtomobilom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine