Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Veleposlanik Malovrh ima podporo pri Janši, Logarju in Fajonovi

Vprašanja, ali je slovenski veleposlanik v OZN, ki je bil izbranec Janševe vlade, presegel pooblastila, zunanja ministrica ne želi razčistiti.
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon kljub nerešenim vprašanjem trdi, da po njenem mnenju oba veleposlanika delata dobro in da je »zgodba že zdavnaj končana«. FOTO: Andrea Renault/AFP
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon kljub nerešenim vprašanjem trdi, da po njenem mnenju oba veleposlanika delata dobro in da je »zgodba že zdavnaj končana«. FOTO: Andrea Renault/AFP
4. 12. 2023 | 05:00
4. 12. 2023 | 06:10
6:25

V nadaljevanju preberite:

V političnih kuloarjih je mogoče slišati, da je za zaščito Boštjana Malovrha pri zunanji ministrici Tanji Fajon posredoval bivši predsednik republike Borut Pahor. Ta je v svojem mandatu z Malovrhom sodeloval v zvezi z lobiranjem za pridobivanje podpore za kandidaturo Slovenije za nestalni sedež v VS.

Za kandidaturo se je precej pozno odločila prejšnja vlada Janeza Janše, ki je Malovrha postavila na položaj veleposlanika v OZN.

Delo na stalni misiji Slovenije v OZN poteka v zgoraj opisanem globokem nezaupanju med Malovrhom in Žbogarjem. »Na misiji je dobra delovna vnema, morda bi bilo treba nekatere stvari izboljšati, da bomo v tem zapletenem položaju sposobni najti svoj prostor poštenega posrednika ob spoštovanju mednarodnega prava,« je prejšnji teden v New Yorku mirila Tanja Fajon.

Vodja posebne misije v VS Samuel Žbogar ima vsak petek tedenske kolegije z vsemi zaposlenimi diplomati na misiji, tudi tistimi, ki jih vodi Malovrh. Diplomati, katerih primarna zadolžitev je generalna skupščina OZN, se ukvarjajo tudi s projektom članstva v VS. Na Žbogarjevih petkovih kolegijih ni prisoten le vodja misije v OZN Boštjan Malovrh, ki pa je po oceni zunanje ministrice Tanje Fajon, bivšega predsednika Boruta Pahorja, bivšega zunanjega ministra Anžeta Logarja in bivšega predsednika vlade Janeza Janše zaslužen za slovensko članstvo v VS.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine