Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Tudi pes je vedel, komu se mora zahvaliti

Reševalci so s helikopterjem rešili planinca in psa, ki sta zašla s poti.
Robert Kralj, pomočnik poveljnika letalske policijske enote, je bil eden od junakov, ki so rešili planinca in njegovega psa. FOTO: Policijska Uprava Kranj
Robert Kralj, pomočnik poveljnika letalske policijske enote, je bil eden od junakov, ki so rešili planinca in njegovega psa. FOTO: Policijska Uprava Kranj
A. V.
19. 7. 2018 | 12:16
19. 7. 2018 | 14:20
1:41
Začelo se je slabo, končalo lepo. Planinec in njegov pes sta zašla s poti, toda oba so potem nepoškodovana rešili s helikopterjem.
 

V dolino prispela nepoškodovana


S poti sta zašla na območju Bohinja pri Soteski in se znašla na prepadnem območju. Sama se nista mogla rešiti, čeprav je planinec sprva poskušal najdi varno pot, a je bil neuspešen, zraven pa je izgubil še nahrbtnik, ki se je raztreščil več kot sto metrov nižje.

Reševalci so sprožili intervencijo, zato so oba v dolino prepeljali z vojaškim helikopterjem. Ekipa je našla tudi osebne stvari planinca, posrečeno pa je bilo tudi ravnanje psa po pristanku, ki je se bolj kot k lastniku stiskal k rešiteljem.
 

Pozivi k previdnosti in načrtovanju




Vsako zahajanje s poti je nevarno in se je v preteklosti že večkrat končalo tragično. Policisti pozivajo planince, naj tega ne počnejo, držijo naj se urejenih poti in markacij. Če poti kje zmanjka ali če na poti ni markacije, je to lahko znak, da so zašli in takrat se morajo zbrati, preveriti dogajanje in se (v kolikor je varno) poskušajo vrniti na pravo pot.Takrat ni čas za hitenje, ampak je nujna mirnost. Večino težav sicer lahko prepreči že ustrezna priprava in načrtovanje poti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine