Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Tudi minister Matjaž Han bo moral odstopiti

Zapleti: Novi zakon o vladi, kot so si ga zamislili v koaliciji, bo prinesel nova ministrstva in premešal del resorjev. Kakšne bodo posledice?
Matjaž Han je zaprisegel kot minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, z novim zakonom o vladi, kot si jo je zamislil Robert Golob, bo moral svojo pot na ministrsko funkcijo ponoviti.

Foto Jure Eržen
Matjaž Han je zaprisegel kot minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, z novim zakonom o vladi, kot si jo je zamislil Robert Golob, bo moral svojo pot na ministrsko funkcijo ponoviti. Foto Jure Eržen
14. 6. 2022 | 05:00
6:11

V nadaljevanju preberite:

»Mislim, da ne,« odgovarja Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, na vprašanje, ali bo zaradi predvidene reorganizacije vlade moral odstopiti. A tudi do parlamenta so po naših informacijah že prišla opozorila, da se ob predvideni reorganizaciji vlade ne bo mogoče izogniti ministrskim odstopom ali razrešitvam. Vlada Roberta Goloba bo imela tri nova ministrstva, hkrati pa se bodo nekatera ministrstva, na primer sedanje za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga vodi Matjaž Han, spremenila. Han bo po novem pristojen tudi za šport, izgubil pa bo tehnologijo. Podobno tudi Igor Papič, ki vodi ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Če se z novim zakonom o vladi spremeni ime ministrstva in področja, ki sodi v njegov resor, to ni več isto ministrstvo, poudarja pravni strokovnjak Rajko Pirnat.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine