Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Stanje v vrtcih in šolah po poplavah

Številni vzgojno-izobraževalni zavodi so bili poškodovani.
Gasilci so evakuirali tudi iz vrtcev. FOTO: PGD Mengeš
Gasilci so evakuirali tudi iz vrtcev. FOTO: PGD Mengeš
M. B.
23. 8. 2023 | 17:06
24. 8. 2023 | 09:51
2:04

Večina vzgojno-izobraževalnih zavodov na območjih, prizadetih zaradi nedavnih poplav, ni imela večje škode, vendar pa niso vsi zlahka dostopni z vozili, so sporočili z ministrstva za vzgojo in izobraževanje. To je vrtce ter osnovne in srednje šole pozvalo, naj sporočijo morebitno škodo na infrastrukturi in druge izzive pri organizaciji delovnega procesa, ki so posledica naravne nesreče.

Nekatere zavode so predstavniki ministrstva v zadnjih tednih že obiskali, minister Darjo Felda pa je ob tem izrazil posebno zahvalo vsem zaposlenim v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so pomagali s svojim delom, donacijami ali pa so intervencijskim službam odstopili prostore šol in vrtcev.

Natančno oceno škode na objektih vzgojno-izobraževalnih zavodov pripravljajo občine oziroma posebej za to ustanovljene  komisije. Ministrstvo tako še nima končnih uradnih podatkov o višini škode po posameznih objektih. Stroški sanacije objektov, vrtcev in osnovnih šol, ki so bili poškodovani, bodo financirani iz različnih virov; iz solidarnostnega sklada Evropske unije, državnega proračuna, zavarovalnin, občinskega financiranja, zasebnih donacij in morebitnih drugih virov.

Po najnovejših podatkih so poplave poškodovale 12 vrtcev. Najslabše jo je odnesla enota Gobica v Mengšu, kjer je vzgojni proces onemogočen. Poškodovanih je tudi 19 osnovnih šol po državi. Glede na razpoložljive informacije je ujma poškodovala pet srednješolskih zavodov. Kljub nastali škodi bodo pouk v vseh poškodovanih šolah začeli že 1. septembra.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine