Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Sodišče v Kamniku zavrnilo tožbo SDS proti Rizmanu

Zavrnjena je odškodninska tožba proti izjavi akademika Rudija Rizmana. Ta je bil lani kritičen do oblikovanja vlade s stranko SDS.
FOTO: Igor Zaplatil/Delo
FOTO: Igor Zaplatil/Delo
A.Č.
1. 7. 2021 | 12:43
2. 7. 2021 | 08:19
1:26
Okrajno sodišče v Kamniku je po opravljeni glavni obravnavi v juniju danes odločilo, da zavrne odškodninsko tožbo stranke SDS proti sociologu in politologu ddr. Rudiju Rizmanu. Tožbo je v imenu stranke SDS na Okrajno sodišče v Kamniku vložila odvetniška družba Matoz, od Rizmana pa so zahtevali preklic izjave.

image_alt
Vladajoča SDS s tožbo nad akademika


Spomnimo, da je bil Rizman lani v času oblikovanja vladajoče koalicije prvopodpisani v javnem pismu, ki je svarilo pred oblikovanjem vlade s stranko SDS. Pismo je takrat podpisalo 75 uglednih akademikov, tem pa se je pridružilo več tisoč podpisnikov. Dan po objavi javnega pisma je Rizman povzel argumente podpisnikov v oddaji Odmevi, čemur je sledilo pismo odvetnika, ki zastopa vladajočo stranko.

Odvetniška družba je v tožbi navedla, da je Rizman »protipravno posegel v ugled in dobro ime stranke«, zato so zahtevali, da svojo izjavo prekliče, stranki SDS pa plača 10.500 evrov odškodnine. Tožbo je sodišče danes zavrnilo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine