Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SDS spet na starih protimigracijskih položajih

Največja opozicijska stranka vladi že vsiljuje agendo na področju upravljanja migracij.
V primeru migracijskih dogodkov večjega obsega ni dovolj samo to, da je na meji več policije, opozarja sociologinja dr. Simona Zavratnik. FOTO: Matej Družnik/Delo
V primeru migracijskih dogodkov večjega obsega ni dovolj samo to, da je na meji več policije, opozarja sociologinja dr. Simona Zavratnik. FOTO: Matej Družnik/Delo
15. 9. 2023 | 05:00
6:11

V nadaljevanju preberite: 

Do konca avgusta je policija evidentirala 36.125 nedovoljenih vstopov v državo. V SDS trdijo, da je statistika skrb vzbujajoča in da je to posledica odprtih vrat sedanje vlade Roberta Goloba do nezakonitih prebežnikov. Od vlade zahtevajo ustavitev odstranjevanja ograj na meji s Hrvaško.

»Odstranjevanje ograje je pomembno in se mora nadaljevati, ker različne stroke ugotavljajo, da ograja ne preprečuje nedovoljenih migracij. Poleg tega ograje povzročajo še nevarnejše načine migracij, zaradi njih je tudi več smrtnih žrtev,« poudarja sociologinja dr. Simona Zavratnik, ki se na FDV ukvarja z migracijami in globalno mobilnostjo.

Evropski poslanec SDS Milan Zver trdi celo, da so statistike o migracijah za letošnje leto primerljive s tistimi iz leta 2015. A že pogled na graf v zahtevi SDS zahtevo za sklic izredne seje odbora za notranjo politiko pokaže, da to ni res. Leta 2015 je policija evidentirala 360.325 nedovoljenih vstopov v državo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine