Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

SDS še krepi fronto proti Marti Kos

Koalicija išče načine, kako obiti blokado opozicije za pravočasno potrditev kandidature slovenske kandidatke.
Romana Tomc pravi, da Marta Kos ne izpolnjuje nobenega kriterija za zasedbo komisarskega mesta, razen tega da je ženska. FOTO: Marko Feist/Delo
Romana Tomc pravi, da Marta Kos ne izpolnjuje nobenega kriterija za zasedbo komisarskega mesta, razen tega da je ženska. FOTO: Marko Feist/Delo
12. 9. 2024 | 05:00
0:23

V nadaljevanju preberite:

Predsednik vlade Robert Golob opozicijo obtožuje zavlačevanja pri postopku imenovanja kandidatke za evropsko komisarko iz Slovenije Marte Kos. Po včerajšnjem pogovoru s predsednico evropske komisije Ursulo von der Leyen zatrjuje, da zaradi Slovenije postopki imenovanja evropske komisije ne bodo trpeli, prav tako ne ugled Slovenije.

S to izjavo je Golob nakazal, da je predsednici evropske komisije pojasnil zaplete z opozicijo pri imenovanju Marte Kos, kar naj bi po neuradnih informacijah pomenilo, da evropska komisija zaradi zapletov v Sloveniji ne bo znova preložila predstavitve razreza resorjev v novem mandatu, napovedane za torek. V kabinetu predsednika vlade naj bi preigravali tudi scenarij, da v Bruselj pošljejo kandidaturo Marte Kos, čeprav v Sloveniji še ne bo uradno potrjena.

Breznika je v bran vzela evropska poslanka Romana Tomc (SDS/EPP), ki trdi, da koalicija nanj izvaja nedopustne pritiske in ga sili v kršenje postopkov, da bi ublažila škodo, ki jo je vlada naredila v Bruslju. Tomčeva koaliciji sporoča, da slovenska delegacija EPP v evropskem parlamentu, ki ima pet članov, ne podpira imenovanja Marte Kos za komisarko.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine