Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Revizija sodbe o najvišji dosojeni odškodnini doslej

Z odločitvijo vrhovnega sodišča novo upanje za nekdanje nadzornike.
Usoda toženih nekdanjih nadzornikov Luke Koper v obdobju, ko jo je vodil Robert Časar, je še v rokah vrhovnega sodišča. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Usoda toženih nekdanjih nadzornikov Luke Koper v obdobju, ko jo je vodil Robert Časar, je še v rokah vrhovnega sodišča. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
15. 2. 2024 | 06:00
4:38

V nadaljevanju preberite:

Vrhovno sodišče je odločilo, da je v odškodninski zadevi Luke Koper proti nekdanjim nadzornikom zaradi soglasja k višini kupnine za delež v slovaški družbi TTI iz leta 2008 dopuščena revizija glede vprašanja, ali je Luka Koper v zvezi s poslom storila vse, da bi se izognila škodi oziroma da bi jo omilila.

Osem nekdanjih nadzornikov luške uprave pod Robertom ČasarjemBoris Bradač, Marjan Bezjak, Orjano Ban, Olga Franca, Metod Mezek, Nebojša Topić, Marko Valentinčič in Bojan Zadel – mora namreč v skladu s pravnomočno sodbo Luki plačati 16,4 milijona evrov skupaj z obrestmi, kar je najvišja dosojena odškodnina v zgodovini Slovenije.

Kaj to pomeni glede na izvršbo, ki jo je že sprožila Luka Koper? Zakaj odločitev vrhovnega sodišča ne velja za vse nekdanje nadzornike? Kaj so zaradi izvršbe v teku storili nekateri izmed njih?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine