Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Prebežniki so le za šestino Slovencev priložnost in ne grožnja za Evropo

Migrantski val: Valicon je izmeril dojemanje prebežnikov. Rezultat pa ne pomeni, da smo Slovenci nestrpni, poudarja Andraž Zorko, direktor agencije.
SDS Janeza Janše je zaradi nezakonitih prehodov meje, na katero bi spet poslala vojsko, zahtevala izredno sejo odbora za notranje zadeve.

FOTO: Jože Suhadolnik
SDS Janeza Janše je zaradi nezakonitih prehodov meje, na katero bi spet poslala vojsko, zahtevala izredno sejo odbora za notranje zadeve. FOTO: Jože Suhadolnik
26. 9. 2023 | 05:00
6:50

V nadaljevanju preberite:

Agencija Valicon je pri več kot tisoč anketiranih preverjala tudi razpoloženje javnosti do migrantskega vprašanja. V javnomnenjski poizvedbi je preverjala, ali se vprašani strinjajo s trditvijo, da prebežniki, ki prihajajo v Evropo, ne pomenijo grožnje, ampak priložnost. Kaj so pokazali odgovori? Da so prebežniki priložnost za Evropo, se strinja presenetljivo malo anketiranih – manj kot šestina vprašanih (15,6 odstotka) je namreč odgovorila, da so priložnost, medtem ko jih veliko več kot polovica meni, da prebežniki za Evropo niso priložnost. Kaj še kažejo podatki Valicona?

Če bo migrantski val postal dolgotrajen pojav, bo gotovo vplival na politično podporo strankam. Za danes je sicer sklicana izredna seja parlamentarnega odbora za notranjo politiko, na kateri bodo na zahtevo poslanske skupine SDS razpravljali »o ustavitvi nezakonitih migracij in ukrepih za učinkovito zaščito meje«. Nezakonito prehajanje schengenske meje je največji varnostni izziv za Slovenijo in tudi druge države EU, so zapisali v SDS v zahtevi za sklic. V stranki bi na mejo znova poslali Slovensko vojsko.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine