Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Potres v bližini Brežic brez vpliva na obratovanje nuklearke

V elektrarni so preventivno pregledali sisteme in opremo ter ugotovili, da zaradi potresa ni bilo odstopanj ali drugih vplivov na delovanje.
Potres ni ustavil Neka. FOTO: Leon Vidic/Delo
Potres ni ustavil Neka. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA
2. 5. 2023 | 18:40
1:45

Današnji potres v bližini Brežic na obratovanje Nuklearne elektrarne Krško (Nek) ni vplival. Merilni instrumenti v elektrarni so ga zaznali, preventivni pregled pa je pokazal, da odstopanj ali drugih vplivov na delovanje ni bilo, so sporočili iz uprave za jedrsko varnost. Nek tako nadaljuje z obratovanjem.

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so potres v bližini Brežic zabeležili danes zjutraj ob 7.54. Kot so izmerili, je imel magnitudo 2,1. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla četrte stopnje po evropski potresni lestvici, čutili pa so ga prebivalci Brežic, Krškega in okolice, so zjutraj sporočili iz agencije za okolje.

Potres so zaznali tudi merilni instrumenti v Neku. Kot so sporočili iz uprave za jedrsko varnost, so v elektrarni preventivno pregledali sisteme in opremo ter ugotovili, da zaradi potresa ni bilo odstopanj ali drugih vplivov na delovanje. Prav tako na opremi ni bilo alarmov. S tem so v elektrarni zaključili pregled in nadaljujejo z obratovanjem.

Prav tako ni bilo vplivov na okolje, ki jih uprava za jedrsko varnost poleg obratovanja redno spremlja preko državne mreže zgodnjega obveščanja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine