Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Padavine marsikje povzročile težave

Posamezne dele države so zajela neurja. Močna nevihta je zajela območje med Domžalami, Vranskim in Trbovljami.
Gasilci iz Radomelj so intervenirali na Škrjančevem, kjer je voda ogrožala večstanovanjski objekt. FOTO: PGD Radomlje/Facebook
Gasilci iz Radomelj so intervenirali na Škrjančevem, kjer je voda ogrožala večstanovanjski objekt. FOTO: PGD Radomlje/Facebook
V. U.
7. 6. 2023 | 22:43
8. 6. 2023 | 00:37
2:33

Nekatere dele države so zajele močne padavine, ki so marsikje povzročile težave. Kot je na Twitterju objavil vremenoslovec Blaž Šter, je do močnega neurja prišlo predvsem v trikotniku med Domžalami, Vranskim in Trbovljami.

Uprava za zaščito in reševanje navaja vrsto intervencij gasilcev. V Domžalah so na dvorišču večstanovanjskega objekta iz jaška izčrpali večjo količino meteorne vode, ki je ta objekt ogrožala. Podobno je meteorna voda ogrožala objekt v Kamniku, enako v Lukovici, kjer so gasilci pomagali tudi pri prenosu osebe v reševalno vozilo. Cesto na območju Šentožbolta oziroma Bršlenovice so zaradi posedanja zaprli.

Aktivirali tudi enoto za reševanje iz vode

Gasilci iz Radomelj so intervenirali na Škrjančevem, kjer je voda prav tako ogrožala večstanovanjski objekt. Iz Zagorja ob Savi pa zaenkrat poročajo o 19 prijavah dogodkov, zaradi česar so aktivirali več prostovoljnih gasilskih društev. Aktivirali so tudi enoto podvodne reševalne službe Trbovlje za reševanje iz vode, a o morebitnih poškodovanih še ne poročajo.

V Juvanju v občini Ljubno se je sprožil zemeljski plaz, ki je poškodoval pomožni gospodarski objekt. Gasilci so območje plazu prekrili s folijo in izkopali jarek za odvodnjavanje meteorne vode.

Kot navaja Prometno-informacijski center za deržavne ceste, sta zaradi poplavljenih cestišč zaprti cesti Trojane–Izlake in Blagovica–Trojane.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine