Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

OKS v postopke za slogan »kdor ne skače, ni Sloven'c«

V zadnji fazi za pripravo vložitve zahtevka za ugotovitev ničnosti sklepa na uradu za intelektualno lastnino.
Nesprejemljivo, da trgovec uporablja ponarodeli slogan, pa sploh ne podpira športa pri nas. FOTO: Igor Mali
Nesprejemljivo, da trgovec uporablja ponarodeli slogan, pa sploh ne podpira športa pri nas. FOTO: Igor Mali
STA
27. 5. 2024 | 20:20
27. 5. 2024 | 20:22
2:09

Generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Tomaž Jontes je ob koncu seje izvršnega odbora OKS pojasnil, da so sprožili postopke zaradi slogana »kdor ne skače, ni Sloven'c«, ki ga je registriralo podjetje Hofer.

»OKS je že pred časom poslal protest Hoferju zaradi zlorabe ljudskega slogana v njegove komercialne namene ter zahteval, da naj konča ta dejanja. Pravno formalno je sicer postopek potekal v skladu s pravili,« je uvodoma dejal Jontes.

»A smo bili tudi sami negativno presenečeni nad dejanjem tujega trgovca, ki je že pred leti registriral ponarodeli ljudski slogan. Smo v zadnji fazi za pripravo vložitve zahtevka za ugotovitev ničnosti sklepa na uradu za intelektualno lastnino. Dali bomo tudi prijavo na častno razsodišče oglaševalske zbornice,« je ukrepe OKS napovedal Jontes.

image_alt
Slovenski navijaški slogan Kdor ne skače, ni Slovenc v nemške roke

Povedal je, da bodo v primeru uporabe celostne grafične podobe OKS podali tudi prijavo inšpekcijskim službam. »Nesprejemljivo je, da katerikoli trgovec uporablja ponarodeli slogan v komercialne namene, za povrh pa ne podpira športa v Sloveniji. Proti temu se bomo borili z vsemi sredstvi,« je dodal Jontes.

image_alt
Kdor ne skače – je na tleh

Hofer je po njegovih besedah že leta 2019 na uradu za intelektualno lastnino začel in nato izpeljal celoten postopek, ki je dobil zeleno luč omenjenega urada. Ta je sicer pod ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport. Njegov minister Matjaž Han je sicer v javnih izjavah podprl stališča športa in OKS v tem primeru.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine