Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Nevihte popoldan znova zajele Slovenijo, padala tudi toča

Geološki zavod opozarja pred povečano verjetnostjo pojavljanja zemeljskih plazov.
Tudi jutri se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, več sonca bo popoldne. FOTO: Blažž Samec
Tudi jutri se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, več sonca bo popoldne. FOTO: Blažž Samec
L. Z.
3. 7. 2019 | 18:37
3. 7. 2019 | 21:25
2:42
Tako kot v torek je tudi v sredo sončnemu dopoldnevu sledilo nevihtno popoldne, predvsem na Krasu je klestila tudi toča, ki je ponekod popolnoma uničila pridelek v vinogradih in na vrtovih.

»Toča je skoraj popolnoma uničila letošnji pridelek v vinogradih in na vrtovih na območju vasi Škrbina in Rubije. Na cesto med Komnom in Branikom je padlo veliko vejevja in nekaj dreves, kar so gasilci tamkajšnjega prostovoljnega gasilskega društva že očistili. V samem Komnu pa je potrgalo električne žice javne razsvetljave, tako da je del kraja danes v temi,« je za STA povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Komen Miloš Lozej.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je neurje tudi v Sežani podiralo drevje, gasilci pa so morali v mestu iz poplavljenih objektov črpati vodo.

Kot so za STA povedali tamkajšnji gasilci, je meteorna voda zalila tudi več objektov v Mozirju, kjer je neurje spremljala toča debeline dveh centimetrov, ki pa ni naredila škode na objektih.


Jutri več sonca popoldan


Ponoči bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Pojavljale se bodo krajevne nevihte, lahko tudi z močnimi nalivi. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. Proti jutru se bodo padavine umirile, jutro pa bo precej oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18 stopinj, na Primorskem do 20 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

Geološki zavod medtem opozarja pred povečano verjetnostjo pojavljanja zemeljskih plazov.

»Prebivalci na teh območjih in predvsem tam, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine, ter tudi na znake zamakanja vode na zemljišču,« so zapisali na svoji spletni strani.

Tudi jutri se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, več sonca bo popoldne. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 27, na Goriškem in ob morju okoli 30 stopinj Celzija, so zapisali na Arsu.

V občini Mislinja nadaljujejo odstranjevanje posledic neurja, ki je v torek že drugič v tednu in pol pustošilo na tem območju.

Pošljite nam slike:

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine