Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Najbolj se bo plača zvišala predsedniku in članom KPK

S predlagano ureditvijo zelo nezadovoljni župani občin z manj kot 5000 prebivalci. Sindikati svarijo pred posegi v izpogajano.
Zaradi sedanje nizke uvrstitve se bo najbolj izboljšal plačni položaj funkcionarjev Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Na fotografiji predsednik KPK Robert Šumi in predsednica RS Nataša Pirc Musar.
Foto Črt Piksi
Zaradi sedanje nizke uvrstitve se bo najbolj izboljšal plačni položaj funkcionarjev Komisije za preprečevanje korupcije (KPK). Na fotografiji predsednik KPK Robert Šumi in predsednica RS Nataša Pirc Musar. Foto Črt Piksi
15. 10. 2024 | 05:00
6:58

V nadaljevanju preberite:

Nihče ne bo na slabšem, je ena najpogosteje omenjenih koristi prenove plačnega sistema v javnem sektorju. Čeprav bodo njihove plače višje od sedanjih, tudi za več kot 40 odstotkov, pa to še ne pomeni, da so vsi zadovoljni z uvrstitvijo na novi lestvici, predvsem v primerjavi s kom drugim. Med zelo nezadovoljnimi so župani občin z manj kot 5000 prebivalci, pa tudi sodniki in tožilci opozarjajo, da predvidena ureditev ne upošteva odločbe ustavnega sodišča v delu, ki določa primerljivost dohodkov s poslanci.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine