Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Na primorskem promet ovira sodra, drugod sneg

Ponekod na Primorskem pada sodra. Promet je močno oviran predvsem v okolici Senožeč, Divače ter Kozine. Ceste so spolzke,
Velik del države je pod snegom, ceste so poledenele in spolzke. FOTO: Ka. M.
Velik del države je pod snegom, ceste so poledenele in spolzke. FOTO: Ka. M.
M. B., Š. J.
6. 1. 2021 | 08:57
6. 1. 2021 | 16:51
2:34
Prometne razmere na Primorskem so zelo slabe, opozarjajo iz Policijske uprave Koper. Zaradi sodre in  ledenega dežja pozivajo voznike, naj na vseh cestah vozijo s prilagojeno hitrostjo. Ceste so namreč poledenele.

Najslabše razmere so trenutno med Kozino in Divačo, kjer je danes zjutraj že prišlo do pormetne nesreče. Promet je oviran predvsem v okolici Kozine, Divače in Senožeč, so sporočili iz prometnoinformacijskega centra.



image_alt
Bolj se bojimo denarne kazni kot prometne nesreče


Ponekod po Sloveniji sneži, na številnih cestah vladajo zimske razmere. Zaradi sneženja je zaprt prelaz Vršič, na prelazu Predel so potrebne verige. Na cestah Godovič–Črni Vrh–Col in Idrija–Godovič ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina pa velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Za pot čez prelaz Korensko sedlo so prav tako obvezne verige.


 

V četrtek delna razjasnitev


Ponoči in zjutraj bo pretežno oblačno ali megleno, sprva se bodo še pojavljale krajevne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, v alpskih dolinah okoli -7, ob morju okoli 4 stopinj Celzija, so zapisali na spletni strani Agencije RS za okolje.

V četrtek se bo delno zjasnilo. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah precej megle in nizke oblačnosti, ki se lahko ponekod zadrži večji del dneva. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno, v zahodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto bo suho vreme z burjo na Primorskem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine