Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Levica v bojkot slovesnosti ob obletnici vstopa v Nato

Med osmimi bosta tudi dve, ki ju je vladi predlagal nekdanji zunanji minister Dimitrij Rupel.
Proslava ob 20. obletnici vstopa v zvezo Nato bo marca na Brdu pri Kranju, minila pa bo brez koalicijske Levice. FOTO: Faisal Mahmood/Reuters
Proslava ob 20. obletnici vstopa v zvezo Nato bo marca na Brdu pri Kranju, minila pa bo brez koalicijske Levice. FOTO: Faisal Mahmood/Reuters
1. 2. 2024 | 05:00
0:22

V nadaljevanju preberite:

Leto 2024 bo v znamenju rekordnega števila državnih proslav. Proslavi ob 20. obletnici vstopa Slovenije v zvezo Nato in EU je v program uspelo uvrstiti bivšemu zunanjemu ministru Dimitriju Ruplu. Koalicijska Levica bo v skladu s svojo programsko usmeritvijo slovesnost ob obletnici vstopa v zvezo Nato bojkotirala.

Znano je, da je koalicijska stranka Levica aktivna nasprotnica članstva Slovenije v zvezi Nato, zavzema pa se tudi za izstop iz zavezništva. Tudi to dejstvo je botrovalo odločitvi, da obe državni proslavi ob okroglih obletnicah pripravijo ločeno. Proslava ob obletnici vstopa v zvezo Nato bo že marca na Brdu pri Kranju, potekala pa bo brez koalicijske Levice. Slovesnost ob obletnici vstopa v EU bo maja v Novi Gorici.

»Nobenega razloga ni za praznovanje obletnice članstva v zvezi Nato, ki prinaša le širjenje konfliktov po svetu in nesmotrno porabo denarja za orožje,« nam je povedal vodja poslanske skupine Levica Matej Tašner Vatovec.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine