Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kje so meje bolečine

Teden možganov: Delavnice, predavanja za laično in strokovno javnost
Letošnji teden možganov s skupnim naslovom <em>Na pragu bolečine</em> poteka v več mestih po Sloveniji. Foto Jure Eržen
Letošnji teden možganov s skupnim naslovom <em>Na pragu bolečine</em> poteka v več mestih po Sloveniji. Foto Jure Eržen
12. 3. 2019 | 12:00
1:56
Ljubljana – Letošnji teden možganov s skupnim naslovom Na pragu bolečine poteka v več mestih po Sloveniji, največ dogodkov bo v Ljubljani in Mariboru, nekaj pa tudi v Kopru, Novem mestu, Idriji, Mirnu in Tolminu, in sicer v organizaciji Sinapse, slovenskega društva za nevroznanost, ZRC SAZU, Slovenske kinoteke in ljubljanske medicinske fakultete.

Program zajema predavanja, delavnice, okroglo mizo in predvajanje filma, katerih namen je ozaveščanje laične in strokovne javnosti o osebnih in družbenih koristih raziskovanja živčevja. Danes bo v hotelu Jožef v Idriji predavanje dr. Uroša Marušiča z naslovom Izklopimo bolečino – najnovejši pristopi k manipulaciji možganov, v Ljubljani bo danes med drugim v Atriju ZRC delavnica za otroke Obrazi bolečine, v kinoteki bodo opoldne predvajali film, v Peterlinovem paviljonu na fakulteti za matematiko in fiziko pa bodo popoldne različna klinična predavanja s skupnim naslovom Vsakogar boli drugače.

Jutri bodo v omenjenem paviljonu na vrsti Sredine top teme v nevroznanosti, v četrtek predavanja s skupnim naslovom Klinika bolečine, v petek pa okrogla miza Kje so meje bolečine. Na mariborski medicinski fakulteti bo danes ob 16.30 predaval Miran Pustoslemšek, dr. med., o bolečini kot evolucijska palici (o telesnih in duševnih bolečinah). Jutri bodo zaznamovali letošnji dan možganov, zvečer bodo odprli spletno stran Zdravaglava.si. V petek bo imel v tolminski knjižnici nevrolog dr. Zvezdan Pirtošek predavanje z naslovom Mislim, torej imam migreno: evolucijska logika bolečine.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine