Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Janšev veleposlanik v ZDA pred odpoklicem

Veleposlaniku Slovenije v Washingtonu Tonetu Kajzerju grozi odpoklic zaradi zlorabe zaupnega depešnega sistema MZZ, ki ga je Janez Janša delil na spletu.
»Zame je pomembno, da se vsi strinjamo da se strateško partnerstvo z ZDA poglablja in da se krepi,« pravi veleposlanik Slovenije v ZDA Tone Kajzer. FOTO: MZZ
»Zame je pomembno, da se vsi strinjamo da se strateško partnerstvo z ZDA poglablja in da se krepi,« pravi veleposlanik Slovenije v ZDA Tone Kajzer. FOTO: MZZ
13. 9. 2022 | 05:00
13. 9. 2022 | 12:24
5:49

V nadaljevanju preberite:

Predsedniku SDS Janezu Janši lojalni veleposlanik Slovenije v ZDA Tone Kajzer je bil včeraj na zagovoru pri generalni sekretarki ministrstva za zunanje zadeve Renati Cvelbar Bek. Kajzer naj bi po naših informacijah zlorabil zaupnost depešnega sistema ministrstva za zunanje zadeve (MZZ) z namenom politične diskreditacije glavne tekmice kandidata SDS Anžeta Logarja na oktobrskih predsedniških volitvah.

Predsednik SDS Janez Janša je na začetku septembra na twitterju delil fotografijo zaupne depeše iz depešnega sistema MZZ, zraven pa je pripisal, da sta se tudi slovenska diplomacija in ministrstvo podala v akcijo zbiranja podpisov za kandidatko Natašo Pirc Musar, izbranko nekdanjega predsednika republike Milana Kučana. Ministrstvo za notranje zadeve je na pobudo volilnega štaba Nataše Pirc Musar zaprosilo tudi diplomatsko-konzularna predstavništva, naj na opaznem mestu objavijo naslov, na katerega volivci lahko pošiljajo podpise za kandidaturo za predsedniške volitve. To je rutinski postopek ministrstva, ki je, denimo, na enak način pomagalo SDS pri zbiranju podpisov za jesenske referendume.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine