Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Izola bo središče dogajanja Istrskega maratona

Jutri se začenja dvodnevna tekaška prireditev, ki povezuje slovenski del Istre. Udeležencev je več kot lani.
Skoraj desetina vseh udeležencev maratona, 250 tekačev, načrtuje, da bodo pretekli 42-kilometrsko traso. FOTO: Istrski maraton
Skoraj desetina vseh udeležencev maratona, 250 tekačev, načrtuje, da bodo pretekli 42-kilometrsko traso. FOTO: Istrski maraton
14. 4. 2023 | 06:00
4:55

V nadaljevanju prebereite:

»Istrski maraton je že utečena prireditev, ne zahteva več dolgotrajnih zapor cest, lepo so jo sprejeli domačini in obiskovalci,« pravi Dean Kocjančič, direktor Turističnega združenja Izola. Istrsko ribiško mesto bo jutri in v nedeljo središče dogajanja prepoznavne tekaške prireditve, ki bo tokrat na maratonski trasi povezala Ankaran in Portorož.

»Tisti, ki v kraj pridejo zaradi maratona, ga imajo tako možnost spoznati in se morda še vrniti. Sklepno tekaško dogajanje vsako leto gosti ena od štirih istrskih občin, kar pomeni, da je to tudi odraz dela za skupno promocijo,« meni Simon Rusjan, predsednik društva Istrski maraton. Letos  prireditev organizirajo devetič zapored.

Kje vse bo potekal maraton? Koliko bo udeležencev? Kako se Izola promovira skozi športni turizem, kulinariko in domačine?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine