Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Do imenovanja Šebedra bo ministrstvo vodil predsednik vlade

Državni zbor se bo jutri seznanil z odstopom ministra Sama Fakina.
Državni zbor se bo jutri seznanil s tem, da bo ministrstvo za zdravje do imenovanja novega ministra Aleša Šabedra vodil predsednik vlade. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Državni zbor se bo jutri seznanil s tem, da bo ministrstvo za zdravje do imenovanja novega ministra Aleša Šabedra vodil predsednik vlade. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Mo. B.
19. 3. 2019 | 13:33
19. 3. 2019 | 13:46
1:46
Ljubljana – Poslanci se bodo jutri seznanili z odstopom ministra Sama Fakina, ki se je uradno za odstop odločil zaradi zdravstvenih težav, neuradno pa so ga menda s položaja odpoklicali. Na položaju ga bo nasledil Aleš Šabeder.

Kot so sporočili iz urada predsednika vlade, se bo državni zbor jutri seznanil s tem, da bo ministrstvo za zdravje do imenovanja Šabedra vodil predsednik vlade Marjan Šarec. Predlog Šabedrove kandidature bo državnemu zboru posredovan jutri. »Hkrati predsednik vlade pričakuje, da bo državni zbor čim prej imenoval novega ministra za zdravje,« so še sporočili iz urada.


 
Ko bo Fakinu uradno prenehala funkcija, ima predsednik vlade sicer deset dni časa, da poslancem sporoči, ali bo predlagal novega ministra ali pa bo funkcijo začasno opravljal kdo drug iz ministrske ekipe. Do imenovanja novega ministra, dosedanjega direktorja UKC Ljubljana Aleša Šabedra, bo resor prevzel premier.

STA poroča, da čeprav v kabinetu razlogov ne pojasnjujejo, saj da gre pač za Šarčevo odločitev, je neuradno slišati, da Šarec ni zadovoljen z vodenjem aktualne državne sekretarke Pie Vračko. Nezadovoljstvo je bilo v koaliciji zaznati že po nedavnem koalicijskem srečanju na Brdu pri Kranju, kjer je Vračkova predstavljala rešitve zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine