Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada: Za delo na domu pogoj PCT ni potreben

Ponovne spremembe glede pogoja PCT prinašajo več sproščanj ukrepov. Na bencinskih črpalkah bo pogoj PCT potreben le v zaprtih prostorih.
Delo od doma v času izolacije. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Delo od doma v času izolacije. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. B.
23. 9. 2021 | 20:59
23. 9. 2021 | 21:17
1:31
Vlada je na današnji dopisni seji ponovno spremenila Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja. Za delavce, ki delajo od domu izpolnjevanje pogoja PCT ne bo več potrebno.

»Glede na namen odloka, ki je preprečitev ponovnih izbruhov okužb in širjenja okužb, se za delavce, ki jim je delodajalec dovolil opravljati delo na domu, ne zahteva izpolnjevanje pogoja PCT,« so sporočili iz Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

image_alt
Na Petrolovih črpalkah nič več zablokiranih točilnih mest


Spremembe določajo tudi, da morajo uporabniki storitev pri oskrbi na bencinskih servisih izpolnjevati pogoj PCT le, če uporabljajo storitve oziroma kupujejo blago v zaprtih prostorih.

»Bencinski servisi zagotavljajo varno izvajanje dejavnosti brez neposrednih stikov na vseh odprtih prostorih in krajih, v širšem smislu pa je preskrba z motornimi gorivi tudi sestavina upravljanja kritične infrastrukture,« so pojasnili iz Ukoma. 

image_alt
Tekmovalni ples v maskah


Po novem se tudi športna vadba lahko izvaja brez uporabe zaščitne maske, pri čemer ni treba zagotavljati medosebne razdalje, izvaja pa se lahko na odprtih ali v zaprtih prostorih ali krajih pod pogojem, da osebe izpolnjujejo pogoj PCT. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine